• Головна
  • Новини
  • Зеленський назвав три основні завдання майбутньої нормандської зустрічі"

16.09.2019, 14:33

Зеленський назвав три основні завдання майбутньої нормандської зустрічі"

Президент Володимир Зеленський вважає, що на зустрічі лідерів нормандського формату мають бути вирішені три основні питання: щодо обміну “всіх на всіх”, термінів розведення військ і виведення усіх військ з окупованих територій.

Про це він заявив під час спільної пресконференції з Президентом Словацької Республіки Зузаною Чапутовою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Які там повинні бути кроки: там головні кроки — це вирішення, не підняття теми, а вирішення питання остаточного обміну всіх наших полонених, “всіх на всіх” - ми можемо так називати”, - відповів Зеленський на запитання, чого він очікує від зустрічі в норманському форматі.

Другим питанням, яке потребує вирішення за зустрічі лідерів “нормандської четвірки”, за його словами, є остаточне вирішення з чіткими термінами питання розведення військ у “Золотому”, “Петрівському”, а потім уздовж всієї лінії розмежування.

“Третє — якщо ми обговорюємо місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях, ми повинні з вами розуміти, що (потрібні - ред.) чіткі терміни до виборів виведення всіх-всіх військ з тимчасово окупованих територій”, - додав глава держави.

Водночас він підкреслив, що не знає, чи вдасться вирішити всі ці питання протягом однієї зустрічі. Президент розраховує, що подальші зустрічі в нормандському форматі відбуватимуться “не через три роки, а будуть дуже часто”, поки не будуть вирішені всі питання, пов’язані з поверненням наших територій і з припиненням війни.

“Очікую, що після цієї зустрічі буде нормальний результат, тому що у нас будуть складні перемовини. Очікую, що європейські країни будуть підтримувати позицію українську”, - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі конкретної дати зустрічі лідерів країн “нормандського формату” немає, але Україна наполягає на такій зустрічі ще у вересні.

Але згодом міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що зустріч лідерів "нормандської четвірки" в Парижі не відбудеться найближчим часом, оскільки Росія "не може" взяти в ній участь.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: