• Головна
  • Новини
  • Зеленський назвав дату і місце проведення першого саміту миру

02.05.2024, 13:25

Зеленський назвав дату і місце проведення першого саміту миру

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 2 травня, оголосив, що саміт миру у Швейцарії відбудеться 15-16 червня. На нього мають приїхати представники урядів усіх континентів

Про це він написав у соцмережі Х.

"Згідно з нашими домовленостями із президенткою Швейцарії Віолою Амхерд перший саміт миру відбудеться 15–16 червня в Бюргенштоці, поблизу міста Люцерн у Швейцарії. До участі запрошені та очікуються глави держав та урядів з усіх континентів", - йдеться у повідомленні.

За словами президента, саміт стане платформою для обговорення шляхів досягнення всеосяжного, справедливого й тривалого миру для України відповідно до статуту ООН і норм міжнародного права. Він додав, що усі держави, запрошені на саміт, продемонстрували свою відданість цим принципам.

Зеленський також висловив впевненість, що кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України.

"Ідеться про глобальну роль кожної країни, а також про справжню повагу до міжнародного права та мирного співіснування в усьому світі. Ці спільні правила, закріплені в Статуті ООН, захищають усі країни від нападу та насильства. Отже, наш спільний глобальний обов’язок - захищати їх реальними діями, а не лише словами. Саме про це йтиметься на першому Саміті миру у Швейцарії", - підкреслив очільник держави.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: