• Головна
  • Новини
  • Зеленський доручив уряду покласти під ялинку нові стандарти новин і відповідальності ЗМІ

09.11.2019, 19:33

Зеленський доручив уряду покласти під ялинку нові стандарти новин і відповідальності ЗМІ

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів розробити та внести на розгляд до ВР законопроєкти щодо вимог та стандартів новин, механізмів запобігання розповсюдженню недостовірної інформації та її спростування.

Відповідний указ №837/2019 розміщений на сайті глави держави.

До 31 грудня 2019 року Кабміну доручено розробити та внести на розгляд Верховної Ради України законопроєкти " щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, передбачивши, зокрема, положення щодо вимог та стандартів новин, механізмів запобігання розповсюдженню недостовірної, викривленої інформації, її спростування, заборони фізичним та юридичним особам держави-агресора володіти або фінансувати медіа в Україні, а також передбачити посилення відповідальності за порушення законодавства про інформацію".

Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що вважає нинішнє інформаційне поле “замінованим”. За його словами, окрім фейків та маніпуляцій, зустрічається гнів, агресія, риторика інколи переповнена ненавистю. Зеленський запропонував “усім суспільством глибоко вдихнути-видихнути й поговорити спокійно, розсудливо, без зайвих емоцій та без зайвих лозунгів”.

Керівник Офісу президента Андрій Богдан вважає журналістів корумпованими й бажає, щоб засоби масової інформації здійснили самостійне "очищення".

Раніше Богдан заявляв, що новій владі не потрібні журналісти, бо вони спілкуються з суспільством без посередників. 

31 жовтня народний депутат від "Слуги народу" Богдан Яременко у Верховній Раді нагадав журналістам, які опублікували його особисте листування з повіями, про кримінальну відповідальність.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: