• Головна
  • Новини
  • Зе!Команда услід за Гройсманом вимагає дешевшого газу вже з 1 травня

24.04.2019, 14:14

Зе!Команда услід за Гройсманом вимагає дешевшого газу вже з 1 травня

Команда новообраного президента Володимира Зеленського звернулася до НАК "Нафтогаз" із закликом знайти можливості для зниження цін на газ для населення з 1 травня.

Команда новообраного президента Володимира Зеленського звернулася до НАК "Нафтогаз" із закликом знайти можливості для зниження цін на газ для населення з 1 травня.

Відповідна заява опублікована у Facebook "Зе!Команди".

Зазначається, що в останні чотири місяці ціни на газ у Європі знижувалися і зараз ціна газу для населення в Україні вища, ніж ціна газу на біржі у Європі.

"Тому ми закликаємо НАК "Нафтогаз України" та Кабінет Міністрів провести відповідні консультації з МВФ та, замість запланованого підвищення, вийти на відповідне зниження ціни газу для населення з 1 травня", - йдеться у заяві.

Також повідомляється, що з 1 червня Росія може обмежити поставки енергоресурсів до України, а з 1 січня РФ може бути зупинений транзит газу через Україну, що призведе до значних фінансових втрат та ризиків постачання газу, тому "ці виклики вимагають ефективних, швидких дій та об'єднання зусиль".

Нагадаємо, 22 квітня "Нафтогаз України" заявив, що компанія спільно з представниками уряду розробила новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, але й зменшити її до рівня 8247 гривень за тисячу кубометрів (кінцева роздрібна ціна).

З 1 квітня "Нафтогаз" знизив ціну на газ для населення з 8,55 до 8,38 грн за куб.

23 квітня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що зниження "Нафтогазом України" ціни на газ на 300 гривень за тисячу кубів з травня є гарним початком для подальших знижень.

Раніше прем'єр пригрозив відставкою голові НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву в разі відмови компанії знизити ціну на газ, що відпускається для потреб населення.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: