• Головна
  • Новини
  • Зберегти кам'яницю Стеткевича - комісія архітектури підтримала е-петицію

28.04.2021, 11:43

Зберегти кам'яницю Стеткевича - комісія архітектури підтримала е-петицію

Комісія архітектури Львівської міськради підтримала е-петицію про збереження кам'яниці Стеткевича. Зокрема, 28 квітня на засіданні комісії депутати розглянули близько 70 питань.

Про це повідомив Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради. 

Зокрема, комісія підтримала електронну петицію "Передбачити збереження кам'яниці Стеткевича, включаючи наявний фасад, поверховість та розумні межі навколо неї, при видачі містобудівних умов та обмежень на будівництво на ділянці". 

Голова комісії архітектури,  містобудування та розвитку територій Львівської міської ради Олексій Різник зауважив, що станом натепер Львівська ОДА включила кам’яницю Стеткевича до реєстру нововиявлених пам’яток, а суть петиції полягає у тому, щоби відносно пам’ятки зберігалися відповідні санітарно-охоронні зони.

Начальник відділу зовнішніх зв’язків та правового забезпечення управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради Петро Качараба зазначив, що якщо раніше автор петиції звертався щодо викупу цієї пам’ятки архітектури, то тепер його звернення стосується вирішення питання збереження пам’ятки шляхом надання відповідних містобудівних умов та обмежень.

«Петиція набрала необхідну кількість голосів. У процесі візування зауважень до неї у виконавчих органів не було. Петицію підтримали депутатські комісії - комунального майна, ресурсів та історичного середовища і законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки», - повідомив Петра Качараба.

За словами автора петиції Василя Гаврилишина, кам'яниця Стеткевича – це одна із найстаріших та найкрасивіших будівель львівського мікрорайону Голоско. Тому зараз її необхідно зберегти.

Додамо, що цю електронну петицію депутати розглядатимуть на черговому пленарному засіданні Львівської міської ради

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: