Наталя Тимчій

політик

Громадська діячка, львів'янка.


28.12.2019, 20:47

Запізніле прозріння Садового чи гра на публіку?

27 грудня під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради Андрій Садовий дав підлеглим доручення проаналізувати всі містобудівні умови і обмеження та рішення міської ради, якими видавалися дозволи на будівництво.

Мера зацікавило, як забудовники виконують свої зобов’язання, щодо забезпечення нових мікрорайонів соціальною інфраструктурою, зокрема дитячими садочками та школами. Андрій Садовий пішов ще далі і заявив, що відтепер дозволи на будівництво надаватимуть лише після того, як власники компаній-забудовників прозвітують, про виконання своїх обіцянок перед міською громадою.

Таке доручення можна тільки вітати, але хотілося б запитати у мера та його підлеглих, а де ж вони були попередні 10 років, коли на догоду забудівельникам видавалися дозволи на сотні тисяч квадратних метрів житла, без будь-яких зобов’язань, або ж під примарні обіцянки збудувати «щось» для міста, які ніхто не збирався виконувати?

Політика бездумної і хаотичної забудови призвела до того , що у Львові постали цілі мікрорайони, де крім житла майже нічого немає. Досить згадати хоча б про район Під Голоском, який завдяки «урбаністам» з когорти Садового перетворився на справжнє пекло для мешканців новобудов.

Під час виконкому, міський голова зробив для себе «відкриття». З’ясувалося, що один із найбільших забудовників міста – компанія «Ріел» досі не спорудила жодного із запланованих освітніх закладів.

Ця ситуаціє є типовою для більшості забудовників. При цьому хочу наголосити, що за невеликими винятками, йдеться про будівництво приватних закладів освіти, які не по кишені більшості львів’ян.

Цікаво, чим завершиться чергова ініціатива очільника міста, і чи не було її причиною просто бажання продемонструвати багатьом присутнім на виконкомі активістам, як він турбується про комфорт простих мешканців.

Ми, ж зі свого боку, будемо контролювати як виконується доручення міського голови і чи не перетвориться воно на чергове випускання пари, щоб заспокоїти невдоволених містян.

P.S. «Праведне» обурення свавіллю забудовників, не завадило членам виконкому дати дозвіл тому ж «Ріелу» на будівництво величезного житлового комплексу на території колишнього нафтомаслозаводу, що на вулиці Б. Хмельницького, де теж за планом має бути збудований «заклад перебування дітей дошкільного віку».

Фото- hromadske.ua

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: