• Головна
  • Новини
  • Запаси вугілля на ТЕС зросли до 734 тис. т і вперше перевищили показник 2021 року

16.01.2022, 15:14

Запаси вугілля на ТЕС зросли до 734 тис. т і вперше перевищили показник 2021 року

Запаси вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ 14 січня 2022 року вперше за цей опалювальний сезон перевищили запаси на таку ж дату 2021 року.

Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови комітету з питань енергетики Андрія Геруса.

"У п’ятницю 14 січня запаси вугілля на складах ТЕС та ТЕЦ вперше у цьому ОЗП перевищили запаси вугілля на таку ж дату минулого року. Станом на 14 січня 2022 року на складах знаходилося 734,1 тис. тонн. Рік тому запаси складали 711,1 тис. тонн", - повідомив Герус.

За його інформацією, з початку цієї зими запаси вугілля на складах ТЕС та ТЕЦ збільшилися на 51% або на 248 тис. тонн.

"Одними із головних факторів такої динаміки став імпорт вугілля, зокрема морським напрямком: станом на 14 січня компанія ДТЕК прийняла 7 суден, а компанія Центренерго 4 судна із енергетичним вугіллям. А також імпорт електроенергії та вищий рівень генерації Енергоатомом, що дозволяло заощаджувати вугілля", - пояснив Герус.

Він додав, що станом на 14 січня у роботі знаходилося 14 із 15 блоків АЕС, які несли навантаження 12 045 МВт. Рік тому у роботі були 9 із 15 блоків АЕС, які несли навантаження 9 650 МВт.

Раніше в інтерв’ю виданню "Економічна правда" Герус переклав відповідальність за дефіцит вугілля з держави на генеруючі компанії. Спікер компанії, менеджер зі стратегічних комунікацій Олександр Шевельов, коментуючи заяви депутата "Слуги народу", зазначив, що ДТЕК імпортував рекордну кількість вугілля, завдяки чому повністю забезпечив свої ТЕС паливом. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: