• Головна
  • Новини
  • Замість допомоги побиття: прикарпатського волонтера із ДЦП побив службовець ЦНАПу

25.09.2024, 20:27

Замість допомоги побиття: прикарпатського волонтера із ДЦП побив службовець ЦНАПу

Чоловіка з інвалідністю побили у ЦНАПі на очах у працівників.

Пише WestNews з посиланням на ПІК.

Волонтер із Надвірнянської громади Володимир Сікердей звернувся до редакції ПІК із проханням надати розголосу справі щодо побиття в Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) Переріслянської громади, що сталося на початку липня.

За словами Володимира, він прийшов до ЦНАП для оформлення заяви щодо догляду за людиною з інвалідністю. Проте під час візиту виник конфлікт, оскільки працівники відмовилися видати йому будь-який документ про розгляд заяви і почали насміхатися. Спроба зафіксувати цю ситуацію на камеру призвела до нападу.

«Він вдарив і почав втікати. Поліція його знайшла згодом. У мене була розбита губа, текла кров, це бачила поліція. Згодом я був на судово-медичній експертизі», – розповідає Сікердей.

Шлях до справедливості


Після інциденту чоловік звернувся до поліції із заявою про завдання тілесних ушкоджень та пошкодження його мобільного телефону. Володимир Сікердей висловив надію, що справу буде розслідувано об'єктивно:

«Як громадянин України, я сподіваюся, що всі обставини цієї справи будуть встановлені, винні будуть притягнені до відповідності. Сподіваюся на справедливість», – зазначив він.

Сікердей також зазначив, що був розчарований байдужістю місцевої влади, зокрема керівництва Переріслянської громади. Після того, як він показав відео голові громади, отримав лише байдужу відповідь:

«Коли я показав відео місцевому голові, а це було одразу після побиття, він мені відповів: "Роби собі що хочеш, поступай як знаєш". Мало того, він сказав, що ця справа не повинна йти слідчому, а її повинен розглядати місцевий дільничний».

Нападник продовжує працювати

На цей момент Надвірнянська поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 125, частина 1, Кримінального кодексу України – «Умисне нанесення легких тілесних ушкоджень». Слідчі вже взяли свідчення, тривають допити свідків.

Попри відкриту справу, нападник продовжує працювати на своїй посаді, що викликає обурення потерпілого:

«Я взагалі не знав, що він є працівником Переріслянської громади. Я думав, що це людина, яка прийшла у ЦНАП за довідкою. І саме після того, як працівниця ЦНАП неадекватно зреагувала на мій телефон, завгосп підійшов і вдарив мене».

За словами Володимира, кривдник навіть визнав свій вчинок, коли потерпілий залишав приміщення:

«Коли я виходив з місця події, чоловік, який мене побив, фактично визнав це, адже сказав, цитую: "Мало я тобі дав. Тебе треба взагалі вбити". На мою думку, таке неприпустимо».



 Відсутність покарання викликає тривогу


Володимир Сікердей стурбований тим, що винуватець не лише не був покараний, але й, за його словами, «зробили з нього героя». Володимир підкреслив, що його вимоги не стосуються фінансового відшкодування, хоча пошкоджений телефон був придбаний на кошти, які він збирав чотири роки:

«Безкарність породжує ще більше зло. Йому (завгоспу, – ред.) не дали догани, натомість зробили з нього героя. Мовляв, він захищав жінок від погроз та агресії. Хоча на моєму відео чітко видно, що я ні на кого не нападаю. Я просто сказав: "Надайте мені офіційну відповідь". Якщо вони вважають, що це погрози, то я вже не знаю, як з ними спілкуватися».



Поліція підтверджує факт розслідування



У коментарі для ПІК обласна поліція підтвердила, що розслідування триває. На даний момент проводяться допити свідків і очевидців, а всі обставини справи будуть встановлені в рамках досудового розслідування. Санкції за статтею, за якою відкрито кримінальне провадження, передбачають покарання у вигляді штрафу, громадських або виправних робіт.

Володимир Сікердей готовий боротися за справедливість і має намір захищати свою правду в суді.

«Я вважаю, що не зробив нічого такого, за що би можна було зі мною так повестися. Я на це не заслужив. Мені, як людині, образливо. Саме тому прагну справедливості», – додав він.

Марина Лапіна, спеціально для WestNews/

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: