• Головна
  • Новини
  • Жоден пенсіонер досі не отримав «Вовину тисячу». ПФУ пояснив, чому

18.04.2020, 09:33

Жоден пенсіонер досі не отримав «Вовину тисячу». ПФУ пояснив, чому

У Пенсійному фонді України заявляють, що ніхто з українських пенсіонерів досі не отримав обіцяну Урядом одноразову виплату в розмірі 1 000 гривень через те, що президент Володимир Зеленський ще не підписав ухвалені Верховною Радою зміни до державного бюджету-2020.

«Тисячу гривень поки що не отримав ніхто. Пенсійний фонд зобов’язаний провести цю виплату у квітні, але після внесення змін до державного бюджету. Зміни до державного бюджету прийняті, але наразі ці зміни до закону поки що не підписані. Пенсійний фонд чекає на це. Щойно закон буде підписано, ми готові розпочати виплату тисячі гривень», – повідомила заступниця начальника головного управління Пенсійного фонду Олена Бойко, передає «Суспільне».

За її словами, до кінця виплатного періоду (25 квітня) Пенсійний фонд буде нараховувати ці кошти у той спосіб, який обрав для себе кожен пенсіонер: або на Укрпошту, або на банківські рахунки. Тобто як виплачується пенсія, так буде виплачуватися і тисяча.

Бойко повідомила, що люди, старші за 80 років отримують виплати по 500 гривень разом із пенсією з 7 квітня і будуть отримувати надалі. «Ці виплати розпочалися ще з 7 квітня. Більшість громадян-пенсіонерів, яким більше 80 років, отримали виплати разом із пенсіями. Ті, хто отримує пенсію з 4 до 7 числа, тобто у кого виплата пенсій відбувається раніше, ніж нарахування по 500 гривень, так само вже отримали або ще отримають ці 500 гривень додатково», – заявила представниця ПФУ.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Марина Лазебна ще у березні повідомила, що з 1 квітня людям похилого віку, розмір пенсій яких становить менше 5 тисяч гривень, соціальним пенсіонерам та особам з інвалідністю буде виплачена одноразова грошова допомога в розмірі 1 тисячі гривень. Також, що важливо, з травня заплановано провести індексацію усіх пенсій.

«Пенсіонерам, які отримують пенсії на банківські картки, одноразову допомогу в розмірі 1 тисячі гривень буде зараховано автоматично, а тим, хто отримує пенсію через Укрпошту, гроші принесе листоноша», – зазначало 14 квітня Мінсоцполітики, проте люди похилого віку її до свят так і не побачили.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: