• Головна
  • Новини
  • З першого ж дня карантину голова Самбірської РДА з сім’єю відпочиває в Єгипті

19.03.2020, 15:55

З першого ж дня карантину голова Самбірської РДА з сім’єю відпочиває в Єгипті

Голова Самбірської РДА на Львівщині Андрій Жепко полетів з сім’єю відпочивати до Єгипту у період карантину.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Як пояснив Андрій Жепко, поїздка до Єгипту була запланована заздалегідь, ще у жовтні минулого року, а відпустка погоджена з керівництвом ЛОДА. Чиновник запевнив, що на момент вильоту не сподівався, що із поширенням коронавірусу «все буде так серйозно».

Призначений щойно у грудні 2019 року головою Самбірської РДА Андрій Жепко 12 березня 2020 року взяв відпустку і вночі 13 березня вилетів на десятиденний відпочинок на курорт Шарм-эль-Шейх у Єгипет. При цьому його відпустка збіглася з часом оголошення в Україні тритижневого карантину через загрозу поширення коронавірусу. Нагадаємо, відповідне рішення уряд прийняв 11 березня. А з 12 березня у всіх регіонах було припинено навчання у навчальних закладах, обмежено проведення масових заходів, оголошено посилені протиепідеміні заходи.

Андрій Жепко розповів, що взяв відпустку «за згодою сторін без збереження зарплати». Зараз він відпочиває у п’ятизірковому готелі Rixos Sharm El Sheikh, який не перебуває на карантині. Проте, усім відпочивальникам щоденно вимірюють температуру та проводять інші профілактичні заходи. Натомість готель у Шарм-эль-Шейху, де виявлено випадок коронавірусу, розташований за 20 км від місця, де перебуває голова РДА.

29-річний Андрій Жепко пояснив, що не скасував свою відпустку, оскільки «станом на 12 березня ніхто не очікував, що все може бути так серйозно, як це є зараз».

«Ніхто не очікував, що так складеться. Я став заручником ситуації. Звичайно, хотів би бути зараз на місці і координувати роботу щодо протидії епідемії коронавірусу, але ніхто не знав, що так станеться. Коли ми виїжджали, було відомо лише про одного інфікованого у Чернівцях», – виправдовується посадовець.

З його слів, те, коли він повернеться в Україну, залежить від туроператора. Кінцева дата відпустки 23 березня, однак він не виключає, що це може бути і швидше. Після повернення, запевнив він, готовий самоізолюватися на два тижні та здати усі необхідні тести на коронавірус.

Тим часом, як повідомляє МЗС, Україна продовжує евакуювати своїх громадян через епідемію коронавірусу з Єгипту. Евакуацію здійснюють з курортних Шарм-ель-Шейху і Хургади. 19 березня до «Борисполя» прибули ще 4 рейси з туристами.

У пресслужбі ЛОДА ZAXID.NET підтвердили, що Андрій Жепко узгоджував свою відпустку з головою ЛОДА Максимом Козицьким.

Андрій Жепко призначений головою Самбірської РДА 11 грудня 2019 року. Раніше працював редактором «Самбірської газети».

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: