• Головна
  • Новини
  • З Ради відкликали постанову про скасування другого туру місцевих виборів

25.10.2020, 11:55

З Ради відкликали постанову про скасування другого туру місцевих виборів

Народна депутатка з фракції політичної партії «Слуга народу» Тетяна Грищенко відкликала проєкт постанови щодо скасування другого туру місцевих виборів у період карантину, а підстав призупинити виборчий процес на сьогодні в Україні немає.

Як передає Укрінформ, про це Голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив журналістам 25 жовтня під час брифінгу на виборчій дільниці.

«Другий тур місцевих виборів, звісно, буде. Я не є ЦВК, але на сьогодні не бачу ані підстав, ані можливостей призупинити виборчий процес. Якщо йдеться про той проєкт постанови, який був зареєстрований у Верховній Раді України, якщо я не помиляюсь, то він уже відкликаний (згідно з даними на сайті ВР, проєкт постанови було відкликано 22 жовтня – ред.),» – зазначив спікер.

При цьому він уточнив, що народні депутати мають право зареєструвати будь-який проєкт постанови, але Верховна Рада при цьому не зобов’язана ухвалювати кожен із таких документів.

«Іноді це навіть не завжди відповідає здоровому глузду, і ми бачили такі приклади в історії Верховної Ради України, але спочатку ця постанова має пройти комітет, після цього вона має потрапити до залу і лише після цього буде проголосована Верховною Радою України або не проголосована і не підтримана», – пояснив Разумков.

Водночас Голова ВР висловив переконання, що другий тур місцевих виборів повинен відбутися, «тому що ми не можемо залишити громади без легітимної влади».

«Боротьба з коронавірусом, захист здоров’я наших громадян, а в деякій мірі вже можна говорити, що це і захист національної безпеки, – це спільна відповідальність і місцевої, і центральної влади. Тому важливо, щоб уся вертикаль влади працювала на єдиний результат,» – зауважив політик.

Нагадаємо, 20 жовтня народна депутатка з фракції політичної партії «Слуга народу» Тетяна Грищенко зареєструвала в парламенті проєкт постанови №4234 «Про внесення зміни до Постанови Верховної Ради України "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році"», який передбачав скасування другого туру місцевих виборів у період карантину.

В Україні проходять вибори до місцевих органів самоврядування.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: