• Головна
  • Новини
  • Юлія Тимошенко: Сьогодні потрібно посилювати соціальний захист, а не відбирати в людей гарантовану законом допомогу

02.06.2020, 17:53

Юлія Тимошенко: Сьогодні потрібно посилювати соціальний захист, а не відбирати в людей гарантовану законом допомогу

Депутати партії «Батьківщина» звертатимуться до Конституційного суду, щоб визнати неконституційними ті норми ухваленого законопроєкту №2494, що позбавляють людей соціального захисту.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час обговорення документа у Верховній Раді.

Юлія Тимошенко зауважила, що законопроєкт №2494, окрім безумовно позитивних пропозицій, передбачає скорочення допомоги сім’ям з дітьми. Вона нагадала, що це порушує статтю 22 Конституції України, яка забороняє зменшувати обсяг прав громадянина.

«Наприклад, законом про соціальний захист передбачалося, що для кожної дитини, яка входить до складу малозабезпеченої сім’ї, рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшується на 10%. Зараз цю норму хочуть скасувати. Чинний закон встановлює, що розмір державної соціальної допомоги збільшується на кожну дитину – до 13 років на 250 гривень, а від 13 до 18 років – на 500 гривень. Тепер це також йде під ніж. Яке ми маємо право погіршувати соціальний захист дітей?» – обурилася політик.

За Конституцією, зауважила Юлія Тимошенко, соціальні гарантії має забезпечувати закон. Натомість законопроєкт №2494 віддає це питання на розсуд уряду.

«Ті, хто мали сьогодні допомогу, по-перше, будуть її позбавлені, а по-друге, – будуть проводитись додаткові обстеження, і ті сім’ї, які й так знедолені, будуть терзати різними перевірками. Такого не можна допустити», – наголосила лідер партії.

Юлія Тимошенко зазначила, що з метою недопущення зменшення розмірів допомоги депутати фракції «Батьківщина» внесли 36 правок, які залишали всі необхідні та позитивні норми закону, але знімали ті порушення прав людей, малозабезпечених родин, неповнолітніх дітей, які документом допускаються.

«Я хочу констатувати, що 16 наших правок не враховано, і це означає, що залишається соціальна незахищеність та погіршення умов для малозабезпечених родин і для неповнолітніх дітей. Це означає абсолютно негуманне ставлення до людей», – застерегла політик.

Юлія Тимошенко переконана, що за часів епідемії та кризи потрібно посилювати соціальний захист, а не відбирати в людей гарантовану законом допомогу.

«Без урахування наших правок, ми утримаємося від голосування за закон, і підемо до Конституційного суду, щоб визнати неконституційними ті норми, які позбавляють українців соціального захисту», – заявила Юлія Тимошенко.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: