• Головна
  • Новини
  • Є лише два політики вищого ешелону, рейтинг яких зростає, – це Володимир Зеленський та Юлія Тимошенко

31.05.2021, 10:50

Є лише два політики вищого ешелону, рейтинг яких зростає, – це Володимир Зеленський та Юлія Тимошенко

Український інститут майбутнього спільно з Нью Імідж Маркетинг Груп у період з 15 до 24 травня 2021 року провели нове соціологічне дослідження серед 2400 респондентів щодо політичних рейтингів у країні.

Коментуючи результати дослідженнявиконавчий директор UIF Вадим Денисенко докладно розповів про чинники, які вплинули на президентські рейтинги.

«1. Ми можемо чітко говорити, що рейтинг Президента України Володимира Зеленського завдяки діям РНБО, а також домашньому арешту Медведчука, почав зростати – за місяць він покращив свої позиції на 5%: у квітні його рейтинг складав 28% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори, а станом на травень його рейтинг складає 33% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори. Також Зеленському вдалося підвищити рівень довіри до себе з 29% у лютому до 39% у травні. Проте 57% досі йому не довіряють.

Крім того, можна зафіксувати старт зростання рейтингу Президента – він припадає на початок активних засідань РНБО. Так, у лютому рейтинг Зеленського складав 25% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори, тож йому вдалось покращити свої позиції на 8% – до 33% у травні. Також, як і було зазначено, рівень довіри до Президента у лютому був на рівні 29%, а у травні вже на рівні 39%, тож можна простежити, що він зріс за 4 місяці на 10%.

2. Є лише 2 політики вищого ешелону, рейтинг яких зростає протягом останнього часу – це Володимир Зеленський та Юлія Тимошенко, яка, де-факто, вийшла на 2 місце президентського рейтингу – зараз її рейтинг складає 12% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори, проти 10% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори у лютому.

3. Події, пов’язані з  санкціями та домашнім арештом Віктора Медведчука, а також плівками Бігуса, негативно вплинули на рейтинги Юрія Бойка та Петра Порошенка. Сьогодні їх позиції у президентському рейтингу дещо впали у обох до 12% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори, проти лютневих показників – 13% у першого і 17% у другого відповідно. Тож фактично сьогодні є 3 політики, які займають умовне 2 місце в президентському рейтингу – Петро Порошенко, Юрій Бойко та Юлія Тимошенко.

4. У зв’язку із покращенням рівню довіри до Зеленського, кількість громадян України, які хотіли б проведення дострокових президентських та парламентських виборів зменшилась приблизно на 10% порівняно з лютим – тоді 46% бажали проведення позачергових президентських виборів і 54% – парламентських. Сьогодні ж цього бажають 36% та 45% відповідно.

5. Наразі з провладної команди найгірший рівень довіри має Прем’єр-міністр Денис Шмигаль – йому не довіряють аж 66% і довіряють лише 17%», – розповів Вадим Денисенко.





  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: