• Головна
  • Новини
  • Є деякі питання до Міноборони, - сказав Разумков після відвідин Львівського бронетанкового заводу

10.06.2021, 16:11

Є деякі питання до Міноборони, - сказав Разумков після відвідин Львівського бронетанкового заводу

"Був прийнятий торік Закон про оборонні закупівлі. Те, що треба від Верховної Ради, ми зробили, але ми знову готові включитися у цей процес максимально швидко, ящо щось треба додатково. Є деякі, назвемо це так, питання до профільного міністерства".

Про це сьогодні, 10 червня, сказав Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков за результатами візиту на Львівський бронетанковий ремонтний завод.

"Я сподіваюсь, що вони (чиновники Міноборони) все ж таки вирівняються і будуть розуміти ті потреби, які стоять і перед українською промисловістю, і перед українською армією, і перед українським Оборонпромом", - сказав Дмитро Разумков.

За його словами, Львівський бронетанковий завод на сьогодні завдяки державним контрактам завантажений на 100 процентів, однак можна було б задіяти і експортний потенціал підприємства. 

Знову ж таки, ситуація, що виникла із тактичною бойовою колісною машиною «Дозор-Б». Її виготовлення освоїли на Львівському бронетанковому заводі. Це розробка Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені Морозова» (ХКБМ). На виставковому "Дозорі" Дмитру Разумкову дозволили проїхатись. І пояснили, що до серійного виробництва діло не дійшло. Броньовик досі проходить нескінченні випробування. Натомість Міноборони закупило аналогічні (один до одного) польські машини «Онцила».   

На підприємстві працює 680 осіб. Середня заробітна  плата у першому кварталі цього року становила 17 тис грн, нині зросла до 20 тис.

Проте ще у квітні на заводі, як і на інших підприємствах Укроборонпрому, була кількамісячна заборгованість із зарплати - через те, що не було ухвалено у законні терміни державне оборонне замовлення.    

Дмитро Разумков поспілкувався із керівництвом та працівниками заводу. 

Від початку 2020 року в Збройні Сили України  тут передали 79 одиниць бронетанкової техніки, з них 16 одиниць - понад план. У першому кварталі цього року завод передав армійцям 12 одиниць бронетехніки, ще 12 - стоять на території підприємства - готові до відвантаження.

Загалом впродовж 2020 року підприємство реалізовало продукції та послуг на суму 711 593 тис. грн (до державного бюджету 183 872 тис. грн податків).

Довідка.

ДП «Львівський бронетанковий ремонтний завод» був створений за рішенням Комітету Оборони та наказом №26 по Головному Бронетанковому Управлінню 9 травня 1944 р.

Підприємство займається розробленням, виготовленням, реалізацією, ремонтом  та модернізацією озброєння, військової техніки і військової зброї. Виробничі потужності заводу дозволяють виготовляти комплекти гідротехнічних виробів для різних машин при забезпеченні відповідною документацією, проводити модернізацію як гусеничної, так і колісної технік.

Основною сферою діяльності підприємства залишається виробництво, ремонт, модернізація БТОТ і запасних частин до неї, в тому числі: капітальний ремонт і модернізація танків Т-72, Т-64, Т-55, виготовлення та капітальний ремонт ГПМ-72 та ГПМ-54, виготовлення БРЕМ «Лев» та БРЕМ «Зубр», Дозор-Б, капітальний ремонт БРЕМ-1, БРЕМ-2, БТС-4, БМП-1, ІМР-1, ІМР-2 (2М) та БМР-2, ремонт танкових двигунів та комплектуючих.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: