• Головна
  • Новини
  • Які зарплати отримують українські мігранти у Польщі: дослідження

24.05.2021, 14:46

Які зарплати отримують українські мігранти у Польщі: дослідження

Компанія з працевлаштування "Gremi Personal" провела дослідження, у якому з'ясувала, скільки заробляють трудові мігранти у Польщі. Участь в опитуванні взяли вихідці з України.

Згідно з даними, українські заробітчани, які працюють у Польщі на виробництві та на логістичних складах, отримують від 18,5 до 30 тисяч гривень зарплати. На високих посадах сума зазвичай ще вища, пише 24 Канал із посиланням на inPoland.

На виробництві українці заробляють від 2,5 до 4 тисяч злотих щомісяця (18,5 – 30 тисяч гривень) у залежності від робочого графіку. Відтак, існує можливість працювати по 8 або по 12 годин щодня.

Такі ж зарплати на логістичних складах, де погодинна ставка складає від 13,8 до 14,5 злотого. Схожа ситуація і на підприємствах харчової промисловості.

При цьому висококваліфіковані робітники отримують в середньому від 3,5 до 4,5 тисяч злотих, що у гривнях становить близько 26 – 33 тисяч щомісяця.

Нагадаємо, що у 2021 році мінімальна погодинна ставка у Польщі зросла до 13,78 злотих нетто (сума, яку людина отримує чистими після вирахування всіх податків). Таким чином, цьогоріч зарплати автоматично збільшились на 300 злотих щомісяця.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: