28.09.2022, 14:42

Як швидко знайти роботу в Інтернеті

Рівень безробіття в Україні стрімко зростає, тому все більше людей замислюються над дистанційною роботою у мережі. Знайти роботу в Інтернеті не так важко, як здається на перший погляд. Однак, щоб вона приносила не лише задоволення, а й непоганий дохід, слід дотримуватись певних правил пошуку хорошої роботи.

Як правильно шукати роботу в мережі: 4 корисні поради

Більшість людей впевнені, що пошук роботи в Інтернеті обмежується складанням резюме та розміщенням його на пошукових сайтах. Але це не так. Щоб знайти хорошу вакансію шаблонного резюме недостатньо. Хтось може сказати, що торги на крипто валютних ринках або грати на офіційних сайтах онлайн казино (наприклад, elslotswin) взагалі не вимагають резюме, а прибуток приносять. Насправді такі джерела доходу важко назвати стабільними і надійними, адже ситуація змінюється дуже стрімко і вчорашній переможець може за мить все втратити.

Досягти успіху в пошуку нової роботи допоможуть наступні правила:

  • По-перше, потрібно постійно розширювати коло ваших знайомств та встановлювати нові контакти. Для цього можна зв'язатися з друзями, колишніми колегами, однокласниками та однокурсниками. Можливо, хтось із них розповість своєму керівнику про вас як про досвідченого спеціаліста і вас запросять на співбесіду.

  • По-друге, не слід витрачати час на бездумне просиджування в Інтернеті. Краще зайнятися чимось кориснішим, наприклад, пройти реєстрацію на професійних форумах. Регулярне спілкування з експертами у тій чи іншій галузі збільшить ваші шанси на пошук хорошої роботи. Навіть якщо зараз ви не плануєте змінювати вид діяльності, корисні зв'язки можуть стати в нагоді в майбутньому.

  • По-третє, не варто розсилати резюме одразу у всі компанії. Роботодавці можуть дізнатися, що ви відгукуєтесь на всі вакансії підряд. У результаті може скластися думка, що ви не знаєте, чого хочете.

  • По-четверте, не забувайте про самоосвіту. Знання ніколи не бувають зайвими. Займайтеся тим, що допоможе підвищити рівень самооцінки та впевненість у собі.

Дотримання цих правил допоможе швидше знайти бажану роботу. Але навіть якщо на початковому етапі нічого не виходить, не варто опускати руки. Хто шукає, той неодмінно знайде.

Найефективніші методи пошуку роботи сьогодні

Варіантів пошуку роботи сьогодні дуже багато. Хтось використовує спеціальні форуми або тематичні веб-сайти, інші користуються соціальними мережами. Не слід забувати також і про “сарафанне радіо”, яке досі вважається одним із найефективніших способів поширення інформації. Отже, найпопулярніші методи пошуку роботи:

  • Спеціалізовані інтернет-ресурси. Перевагами таких сайтів є те, що роботодавці вказують конкретний перелік вимог до кандидата, описують умови роботи, обов'язки працівника та його заробітну плату. Крім цього, вони дозволяють знайти будь-яку роботу: від звичайних робітників до керівних посад.

  • Соціальні мережі. За допомогою соцмереж легко можна знайти роботу у сфері торгівлі, менеджменту або ІТ. При цьому важливо впорядкувати особистий профіль, тобто видалити з нього пости, фото або коментарі сумнівного характеру, а також додати інформацію про вашу освіту, досвід роботи і т.д.

  • Сарафанне радіо (звернення до друзів, родичів, колишніх колег). Пошук роботи через знайомих гарантує лояльне ставлення керівництва до працівника у майбутньому. Однак такий пошук роботи може мати і зворотний бік: якщо виникне спірна ситуація, вона може назавжди посварити між собою друзів чи знайомих.

Менш популярними при пошуку роботи сьогодні вважаються друковані видання, рекрутингові компанії чи центри зайнятості.


 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: