18.11.2019, 17:25

Хто керує Львівщиною?

Голова Державної митної служби України Максим Нефьодов 13 листопада підписав наказ про призначення виконувачем обов'язків керівника новоствореної Галицької митниці, яка об'єднає Івано-Франківську, Львівську та Тернопільську області, 39-річного львів'янина Володимира Ярославовича Цабака. Раніше Цабак протягом кількох років очолював міську Інспекцію державного архітектурнобудівельного контролю. Для пересічного українця це призначення нічого не означає, а ось для мешканців Львівщини воно може виявитись принциповим. Бо, як відомо, багато «зацікавлених» осіб знаходяться в очікуванні того, коли знов «піде контрабас»?

Про це пише сайт enigma.ua у статті "Хто керує Львівщиною? Останні кадрові призначення викликають більше запитань, ніж відповідей".

Подаємо передрук: "Досвід роботи Володимира Ярославовича засвідчує його компетентність у справах, в яких фігурують гроші. З квітеня 2003р. по липень 2016р. займав різні посади у Головному територіальному управлінні юстиції Львівської області (остання займана посада – заступник начальника відділу контролю за виконанням рішень державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області). З липня 2016р. – начальник Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові. Подейкують, що він користується авторитетом у Львівського міського голови А.Садового у зв’язку із чим у липні поточного року паралельно призначений на посаду в.о. директора департаменту містобудування Львівської міської ради. Після призначення місцеві забудовники почали говорити про “Володю 5 доларів", бо з кожного метра житла, яке будується у Львові, потрібно було занести 5 доларів на підтримку «демократії».

Але не тільки досвід посприяв В.Цабаку у побудові кар’єри, але і його елітні однокурсники по Львівському національному університету імені Івана Франка. Сергій Верланов, самісінький голова Державної податкової служби! Орест Вітик, заступник голови ДПС у Львівській області, який начебто причетний до багатомільярдної схеми ухилення від сплати податків вищими ділками. Є ще в цій компанії такий собі Василь - організатор одного з найбільших конвертаційних центрів нашого регіону. Щойно випустившись з ВУЗу, пан Цабак вже в липні 2003 року йде на роботу в органи юстиції. Там він затримується до далекого 2016 року. Саме на період роботи у виконавчій службі прикордонного Мостиського району Львівської області припадає початок бізнесової діяльності Ярослава Цабака та його участі у перших протиправних схемах. Зокрема, під керівництвом Сергія Богаченка, тодішнього судді Мостиського районного суду Львівської області, а в подальшому голови Львівського апеляційного адміністративного суду була, як кажуть, організована схема вилучення через судові рішення та реалізації через виконавчу службу контрабандно ввезених товарів. Паралельно спільно налагоджуються і власні канали контрабандного ввезення на територію України товарів через митний перехід Шегині. Після переходу на роботу в обласне управління юстиції Львівської області саме Цабака налагоджено протиправні схеми пов’язані на цей раз з реалізацією заставного майна, виконанням проваджень, рейдерськими захопленнями.

Щодо встановлення сучасного контакту та довіри між новим очільником Держмитслужби і екс-реалізатором митного конфіскату, то тут дуже легко простежується зв’язок через дружину Максима Нефьодова, сестра якої, Юлія Калмикова, навчалася на юридичному факультеті ЛНУ ім. І.Франка разом з Володимиром Цабаком. А її чоловік, випускник юридичного факультету того ж року, підтримує тісні зв’язки з колишнім однокурсником, в тому числі і через ще одного «юриста-конвертатора» Василя Костюка.

Зібрана на просторах Інтернету інформація певною мірою пояснює, яким чином Володимир Ярославович очолив Галицьку митницю, і чому саме він був обраний Керівництвом Митної служби «оберігати від контрабанди» західні кордони України.

Але невже керівництво країни не в курсі, що В.Цабак, перебуваючи на посаді керівника ІДАБК м. Львова, «безкоштовно» видавав дозвільні документи на будівництво та відповідно вводив в експлуатацію будинки, збудовані будівельноінвестиційною компанією «Avalon» ФПГ Козловського Г.П., який досягнув домовленостей із Кривецьким І.І. щодо спільного впливу на суспільнополітичну обстановку у Львівській області шляхом призначення підконтрольних осіб на ключові посади в органах державної влади та управління, в правоохоронних органах з метою розподілу економічних благ, отриманих у тому числі від протиправної діяльності.

Всім відомо, що керівник ДАБІ у Львівській області – Желих Р.С., після призначеним на вказану посаду за лобіювання Кривецького І.І. та маючи повноваження щодо скасування рішень, виданих ІДАБК м. Львова, схиляв Цабака В.Я. до передачі йому частини коштів, які у розмірі від 4 до 6 дол. США за 1 м2 отримувалися останнім від забудовників за здійснення будівельної діяльності у м. Львові. Також не секрет, що вищевказану взаємодію між Желихом Р.С. та Цабаком В.Я. врегульовано за посередництва Веремеєнка Олександра Вікторовича, який є «правою» рукою Кривецького І.І. і безпосередньо керує відомим у Львові ГО «Розвиток громади».

Тому останні кадрові призначення викликають більше запитань, ніж відповідей.

З одного боку- призначення пов’язане з інтересами нової влади, з іншого - простежується зацікавленість спонсора націоналістичних сил України і опонента «зелених» у такій неоднозначній фігурі на чолі Галицької митниці.

До речі, тепер стає зрозумілим чому окремі активісти так вибірково борються з несправедливістю, яка оточує багатьох. Де зараз «Розвиток громади», «Рабів до раю не пускають»? Правильно, пікетують начальника львівської поліції Віконського, Офіс президента, знов ж таки проти Віконського, висувають вимоги космічного масштабу до Коломойского, пристають на вулицях до чиновників, які в п’ятницю несуть під Офісом президента гарні пакети з алкоголем, а до Галицької митниці їм справ немає... Так, так, цілу весну і початок літа керівник ГО «Рабів до раю не пускають» І.Спринський пікетував Львівську митницю, а після призначення Цабака замахнувся аж на Коломийського. Ну, точно «Універсальний солдат»!

ДумайТЕ!".

Редакція готова надати слово всім зацікавленим особам.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: