06.03.2019, 17:51

Хмельницький вокзал шукає інвестора

Вокзал "Хмельницький-Пасажирський" може стати першим проектом державно-приватного партнерства для Укрзалізниці.

Про це на своїй Facebook-сторінці написав перший віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального развитку України Степан Кубів.

Зокрема Укрзалізниця звернулася до Мінекономрозвитку з пропозицію щодо підготовки пілотних проектів ДПП з реконструкції вокзалів залізничних станцій.

Згідно з аналізом, з-понад 1300 вокзалів, які працюють в Україні, 60 мають високий інвестиційний потенціал. Хмельницький-Пасажирський один з них. Це великий, регіональний вокзал з високою пропускною здатністю. Але тут вже понад 35 років не проводилась реконструкція.

Модернізація залізничного вокзалу в Хмельницькому - один з довгострокових пріоритетів Укрзалізниці. Водночас, як показує світовий досвід, залучення приватного партнера до модернізації об’єктів інфраструктури - виграшна ідея. З одного боку, приватні інвестиції дозволяють зберегти бюджетні кошти та уникнути корупційних ризиків при реалізації проекту, з іншого боку компанія-партнер продовжить розвивати вокзал та прилеглі території і після реконструкції. Це важливо не лише з точки зору комфорту та естетики, але і розвитку Хмельницького як логістичного хабу Західної України.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: