• Головна
  • Новини
  • Приміський вокзал перенесуть ближче до Головного вокзалу Львова

02.06.2020, 18:55

Приміський вокзал перенесуть ближче до Головного вокзалу Львова

На пл. Двірцевій тривають завершальні роботи з реконструкції.

Минулого року завершили роботі на правій частині площі, а цього року тривають роботи на лівій частині – облаштування скверу і фонтану. У зв’язку з цим перекрито ліву частину площі, повідомляє пресслужба ЛМР.

«Минулого року ми виконали роботи на основній частині площі Двірцевої. Це роботи, які стосувалися облаштування інфраструктури для громадського транспорту — виділені смуги для громадського транспорту, трамвайні колії, платформи трамвайні і автобусні, для посадки і висадки пасажирів, міжнародна станція на 5 платформ. Також було встановлено європейську контактну мережу, яка вперше в Україні застосована. Це все було запущено на початку грудня минулого року, і зараз успішно працює.

Натомість цього року плануємо завершити вже всі роботи — це фонтан, сквер і заїзди. За сприятливих погодних умов у липні могли б завершити”, — розповів Андрій Білий, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

До кінця цього року також, за словами міського голови Львова, має бути відремонтована і вул. Чернівецька.

«Думаю, на липень завершиться етап, що включає у себе сквер та фіналізацію площі біля скверу. До кінця цього року має бути повністю відремонтована вул. Чернівецька. На жаль, зараз дозволи на початок робіт дає тільки київське ДАБІ, і вже місяць часу вони затягують процес отримання дозволу. Але все буде добре, і цього року Львів отримає прекрасний подарунок — фінально зроблену площу", обіцяє А.Садовий.

Своєю чергою, головний архітектор міста Антон Коломєйцев розповів, що напрацьована концепція враховує чимало потреб міста з розвитку цього мікрорайону.

«Зараз ми бачимо практично готову площу Двірцеву. Натомість виникають питання, які наступні проектні рішення будуть застосовані тут. Зараз ми маємо проект реконструкції вул. Чернівецької, з пішохідною алеєю в центрі, зі смугами для громадського транспорту, оновленим дорожнім покриттям, місцями для паркування, висадкою дерев. Однак чекаємо на дозвіл від ДАБІ. Поза тим, є також велика територія навколо Приміського вокзалу, є багато земель, які там належать або Укрзалізниці, або місту, або іншим землевласникам. Впродовж останніх місяців місто напрацювало концепцію розвитку цієї території. В її основі лежить принцип того, що Приміський вокзал буде перенесено ближче до Головного вокзалу. Тоді стане зручнішим сполучення між регіональними перевезеннями і буде покращено пішохідні зв’язки з автобусною станцією та іншими видами транспорту. Дуже важливо зберегти масштабність цієї історичної, але при тому внести сучасну архітектуру, сучасні підходи урбаністики. Тому тут передбачено багато громадських просторів, багато підземних паркінгів, щоб людина могла заїхати сюди буквально з перехрестя вул. Кульпарківської-Городоцької, навіть не їдучи по вул. Чернівецькій. Доїхати до підземного паркінгу, там припаркуватися, і не виходячи на вулицю, через Приміський вокзал зайти до Головного. Також передбачено можливість інших громадських функцій: конгрес-хол, бізнес-центр, передбачено квартали, у яких можуть бути розміщені готелі, для розвитку як туризму, так і бізнесу. Передбачено максимальну кількість озеленення. Також цей район має стати зразком екологічності, екологічного підходу. Пропонуються засоби акумулювання дощових вод і запобігання надмірного перегріву. Адже ми знаходимося поруч із Залізничним вокзалом, сортувальною станцією, і ці простори влітку перегріваються, що негативно позначається на міському кліматі. Тому пропонується висадити нові дерева, сформувати нові газони, озеленити дахи цих кварталів, і акумулювати воду, яка випадає у вигляді дощу, тобто не навантажувати каналізацію у цьому районі. Однак, для початку таких робіт потрібно виготовити всю документацію, узгодити детальний план території, погодити всі моменти із землекористувачами. Але комплексне бачення, як це має бути, у нас є», — розповів Антон Коломєйцев.

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: