• Головна
  • Новини
  • XIV Книжкова толока у Миколаєві зібрала письменників з усієї України

08.09.2021, 11:43

XIV Книжкова толока у Миколаєві зібрала письменників з усієї України

З 3-го по 5-те вересня у Миколаєві вже вчотирнадцяте провели книжкову толоку – літературний форум, що включав книжкову ярмарку, майстер-класи для дітей, зустрічі з письменниками та бібліотекарями з усієї України.

Про це йдеться на сайті Львівської ОДА.

У межах толоки письменники відвідали школи, дитячі садочки та бібліотеки Миколаївської територіальної громади та сусідніх громад. Під час толоки презентували дві вистави від Шкільного Театру УКУ "На Симонових стовпах" та майстер клас з витинанки від відомої львівської художниці Дарії Альошкіної.

Організатори толоки також підписали Меморандум про створення Всеукраїнського об’єднання “Книжкова Толока імені Люби Хомчак”, яка зобов’язує підписантів продовжувати проводити Книжкову толоку у своєму місті. Як зазначають самі організатори, Люба Хомчак тринадцять років поспіль була головною організаторкою та ініціаторкою проведення Книжкових толок в Миколаєві, які зараз успішно поширились по багатьох містах України. У 2020 році ініціаторки не стало.

Окрім того, міський голова Миколаєва Андрій Щебель під час урочистого відкриття толоки повідомив про створення Культурно-мистецького центру у Миколаєві, що стане ще одним зрушенням до розвитку нових та підтримки діючих мистецько-культурних проєктів.

Гостями Книжкової толоки стали письменники, автори, літератори - Мирослав Дочинець, Володимир Шовкошитний, Ярина Каторож, Лариса Ніцой, Марія Чумарна, Катерина Немира, Ярослава Павлюковець, Сергій Синюк, Богдан Кухта, Жак Жаб’є, місцеві автори та інші.

Організатори фестивалю — ГО «Книжкова Толока», співорганізатори - Миколаївська міська рада, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: