• Головна
  • Новини
  • Встановлено особу замовника підпалу авто журналістки «Радіо Свобода»

11.02.2020, 08:33

Встановлено особу замовника підпалу авто журналістки «Радіо Свобода»

​Служба безпеки України спільно з прокуратурою встановила особу чоловіка, який обґрунтовано підозрюються у замовленні підпалу автомобіля журналістки «Радіо Свобода» у Львові Галини Терещук..

Про це повідомили в СБУ.

​Зокрема, у замовленні злочину підозрюється мешканець Львова, який раніше мав судимість та відомий у кримінальному світі за контрабандні схеми та розкрадання палива з Львівської залізниці.

​За однією із версій слідства, до організації підпалу він залучив працівника Франківського відділу поліції ГУ Нацполіції у Львівській області. Поліцейський підібрав виконавця та передав гроші за виконану «роботу». Наразі ймовірний організатор переховується від слідства за кордоном, йому заочно повідомлено про підозру та оголошено в міжнародний розшук.

​Вирішується питання про скерування до суду клопотання про обрання можливому замовнику міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Працівнику поліції - клопотання про надання дозволу на затримання і доставлення до суду з метою розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

​Попередня правова кваліфікація злочину за ч. 2 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) Кримінального кодексу України.
Заходи з викриття проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області.

​Нагадаємо, підпал авто журналістки Галини Терещук стався уночі проти 30 січня цього року на вул. Кубійовича у Львові. Згодом правоохоронці затримали в Одесі виконавця злочину - 19-річного мешканця Хмельницького, якому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: