• Головна
  • Новини
  • Волонтерам щораз важче доставляти гуманітарну допомогу в Україну

25.02.2024, 10:40

Волонтерам щораз важче доставляти гуманітарну допомогу в Україну

У суботу, 24 лютого 2024року, у другу річницю широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну, у Львові відбулася польсько-українська транскордонна Конференція з культурної співпраці та гуманітарної допомоги «Міст культур».

Як повідомляють організатори, захід став нагодою зустрітися волонтерам, представникам гуманітарних організацій, установ сфери культури та органів влади обох держав.

Співорганізаторами конференції українська громадська організація «нескорені» та американський благодійний фонд  Костюшка, метою якого є  фінансування програм, що сприяють польсько-американському інтелектуальному та мистецькому обміну.

Практично всі учасники зауважили, що зараз, на жаль, щораз складніше закордоном знаходити гуманітарну допомогу та організовувати її подальшу логістику до України. Дуже часто  українські волонтери стикаються з численними бюрократичними перешкодами.

«Перед початком заходу делегація з Польщі передала українським волонтерам символічний вогонь Солідарності, який сьогодні засвітили по багатьох польських містах як знак підтримки України. Під час заходу обговорили питання, пов’язані з гуманітарною допомогою та захистом культурної спадщини», – розповів керівник ГО «Нескорені» Олександр Лабецький.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: