• Головна
  • Новини
  • В.о. голови Турківського районного суду повідомлено про підозру

03.03.2020, 16:11

В.о. голови Турківського районного суду повідомлено про підозру

Прокурором САП за дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького повідомлено про підозру виконувачу обов’язків голови одного з районних судів Львівської області, викритого детективами НАБУ на одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомлено на ФБ сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

(Одразу додамо, що йдеться про в.о. голови Турківського районного суду Львівської області. З літа 2018 в Турківському райсуді працює тільки один суддя – Лука Кріль).

Дії судді кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

Так, слідством встановлено, що вказана особа висловила прохання громадянину надати грошову винагороду за сприяння у не притягненні його до адміністративної відповідальності.

24 січня 2020 року служителя Феміди викрито одразу після одержання ним другої частини обумовлених коштів.

Крім того, у Вищому антикорупційному суді перебуває на розгляді інша справа за обвинуваченням вказаного судді. Так, наприкінці 2018 року служителя Феміди було викрито на одержанні 1 тис. Євро неправомірної вигоди, які він вимагав у громадянина за не притягнення до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Так, 24 жовтня торік САП повідомила: "Прокурором САП скеровано до Антикорупційного суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про обвинувачення судді Турківського районного суду Львівської області у проханні надати та одержанні неправомірної вигоди.

Як вже повідомлялось, у грудні 2018 року прокурорами САП за оперативного супроводу працівників Управління СБУ у Львівській області суддю було викрито на отриманні 1 тис. Євро неправомірної вигоди.

Ці кошти він вимагав від громадянина за не притягнення останнього до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Частину обумовлених коштів, а саме 400 Євро, було виявлено у служителя Феміди одразу після вчинення злочину, іншу частину у розмірі 600 Євро – за місцем його проживання.

26 червня 2019 року детективами НАБУ завершено досудове розслідування та 27 червня 2019 року матеріали кримінального провадження було відкрито стороні захисту.

Однак, тривалий час суддя не ознайомлювався з матеріалами справи. Крім того, він ухилявся від участі у судових засіданнях з розгляду клопотання про встановлення строків для такого ознайомлення. І лише 30 вересня 2019 року такий строк було встановлено.

На сьогодні, обвинувальний акт за ч.3 ст.368 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: