• Головна
  • Новини
  • Влада намагається створити монобільшість ще й у ЗМІ – Цимбалюк

20.11.2019, 15:05

Влада намагається створити монобільшість ще й у ЗМІ – Цимбалюк

Про це заявив сьогодні народний депутат України Михайло Цимбалюк (партія “ВО “Батьківщина”) у Львові на пресконференції «Яких актуальних змін потребує законодавство про медіа в Україні? За що й чому голосуватиме ваша партія?»

За його словами, певне вдосконалення медійної політики й справді потрібне, але чи такими методами і чи зараз це на часі? – велике питання. На його переконання, відповідні ініціативи свідчать про те, що монобільшість намагається взяти під контроль незалежні медіа та хоче видалити з ринку ті  медіа, що дотримуються усіх принципів та засад свободи слова. «Це спроба влади обмежити вільні медіа та запровадити тотальний контроль не лише за власниками ЗМІ, а й за творчістю самих журналістів. Це спроба створити монобільшість й у галузі медіа», - вважає він.

«Складається враження, що влада хоче, щоби медіаісторія починалася із них, - зауважив М.Цимбалюк. - Це повернення у тоталітарні радянські часи, а тому наша політична сила ніколи не голосуватиме за такі ініціативи».

За словами політика, нинішні медіа – «єдина надія та опора громадянського суспільства, яку ніхто не має права обмежувати чи руйнувати». На його переконання, держава, навпаки, мала б насамперед забезпечити захист не лише свободи слова, але й її носіїв – професійних та незалежних журналістів, оскільки ця професія за ризиком і небезпечністю схожа на роботу правоохоронців. Адже більшість замовних злочинів здійснюється власне проти журналістів чи власників медіа. І тим часом, як засвідчили парламентські слухання, кількість нерозкритих злочинів проти журналістів зростає. Тому проблема не  стільки у законодавстві (зокрема, ст.171 Кримінального кодексу), скільки у недостатній роботі правоохоронців з його реалізації.  

«Можна говорити про певні запобіжники подачі інформації в інтернеті, але спершу треба принаймні забезпечити українцям, і, зокрема, на Львівщині, повноцінний та стовідсотковий доступ до самого інтернету», - додав він.

Нардеп Микола Княжицький (партія «Європейська солідарність»), теж присутній на пресконференції, своєю чергою, висловив сумнів у потребі створювати якийсь медіа кодекс. «Це ілюзія, неможлива до втілення. І яка не матиме у громадянському суспільстві жодної перспективи».

У підсумку обидва народні депутати запевнили, що їхні політичні сили не підтримуватимуть у парламенті жодних законопроектів, спрямованих на обмеження свободи слова чи журналістської діяльності.

Нагадаємо, нещодавно було презентовано концепцію нового Закону про медіа, презентовану представником провладної фракції М.Потураєвим.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: