• Головна
  • Новини
  • Влада України збудувала найбільшу фінансову піраміду - це Пенсійний фонд

08.12.2020, 11:42

Влада України збудувала найбільшу фінансову піраміду - це Пенсійний фонд

Влада в Україні збудувала ще одну найбільшу фінансову піраміду - це Пенсійний фонд України.

Про це у пості на своїй сторінці у ФБ пише економіст Олександр Гончаров. 

Олександр Гончаров: "Ще з часів розквіту фінансової піраміди «МММ» достеменно відомо, що ключова ознака всіх таких пірамід - це скерування грошей поточних вкладників на виплати тим, хто вклався раніше. Тепер судіть самі. Кабмін України щорічно затверджує бюджет Пенсійного фонду, наприклад, на 2020 рік - в розмірі 172,576 млрд гривень. Власні надходження Пенсійного фонду України (ПФУ) - це кошти, які українці платять у вигляді єдиного соціального внеску (ЄСВ), однак цих коштів недостатньо для виплат пенсій. Тому Кабмін додатково направляє на пенсії дотації з держбюджету, як правило, це половина всіх витрат ПФУ.

Таким чином, всі до копійки кошти, отримані у вигляді ЄСВ, йдуть на виплати тим, хто вклався раніше, - точно як за схемами фінансових пірамід. Хоча коли українська влада ініціювала створення ПФУ, то нас запевняли, що ЄСВ будуть зберігати й інвестувати під консервативний відсоток, нарощуючи капіталізацію і загальну суму пенсійних накопичень (наприклад, як це відбувається в Норвегії, Японії та інштих зозвинених країнах).

Ну, і скільки ПФУ з моменту створення проінвестував пенсійних накопичень, щоб забезпечити пенсіонерам гідну старість? Нічого - немає інвестиційних доходів, зовсім нічого! Зате мільярди гривень пішли на адміністрування, включаючи високі зарплати і премії керівництву, обладнання шикарних офісів по всій країні, купівлю люксових авто та інше. І, явпевнений, ніхто в керівництві ПФУ не замислюється, а що відбувається з фінансовою пірамідою, коли виплати перевищують надходження?

Звідси питання, навіщо нам такий ПФУ? Ось, наприклад, в Грузії немає пенсійного фонду, немає фонду соціального страхування, а є універсальний державний бюджет, з якого виділяються кошти. Це дозволило грузинській владі радикально знизити податковий тягар і усунути зайві бюрократичні структури, які найбільш люто опиралися реформам.

А у нас всім пофіг. Плювали ми на довбані фінансові піраміди, аби владці були задоволені".

ВЛАСТИ ПОСТРОИЛИ ЕЩЕ ОДНУ КРУПНУЮ ФИНАНСОВУЮ ПИРАМИДУ – ЭТО ПЕНСИОННЫЙ ФОНД УКРАИНЫ Еще со времен расцвета...

Опубліковано Александром Гончаровим Понеділок, 7 грудня 2020 р.
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: