• Головна
  • Новини
  • Злочинна банда діяла у Пенсійному фонді у Хмельницькому - справу передали до суду

06.05.2021, 16:47

Злочинна банда діяла у Пенсійному фонді у Хмельницькому - справу передали до суду

Перед судом постануть члени злочинної організації, яка діяла в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.​​​​​​​ 

Про це повідомив сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Як встановили слідчі, начальниця управління розробила злочинний план одержання від підпорядкованих працівників частини їхньої заробітної плати — надбавки за інтенсивність праці. Для його реалізації до складу злочинної організації жінка залучила ще чотирьох своїх підлеглих.

Нагадаємо, влітку 2020 року працівники управління стратегічних розслідувань Нацполіції в області спільно зі слідчими ГУНП в Хмельницькій області та колегами з УСБУ за процесуального керівництва прокуратури задокументували факти привласнення грошових коштів працівників Головного управління Пенсійного фонду України в області та його територіальних підрозділів, передбачених на оплату праці.

В процесі досудового розслідування працівники поліції встановили, що начальниця Головного управління Пенсійного фонду, яка займала керівну посаду близько 20 років, розробила план систематичного одержання неправомірної вигоди від підлеглих працівників. Схема злочинного збагачення полягала у одержанні нею частини заробітної плати деяких підлеглих (виплати за інтенсивність праці), користуючись тим, що вони перебувають у службовій залежності від неї. 

До реалізації вказаного плану посадовиця залучила ще чотирьох підпорядкованих їй працівників, розподіливши між ними ролі та таким чином створивши злочинну організацію, яка діяла в установі з грудня 2019 року. 

Під час обшуку у службових кабінетах керівників управління правоохоронці виявили та вилучили неправомірно отримані кошти в розмірі 104 600 гривень. 

Наразі слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області вже завершили досудове розслідування і направили обвинувальний акт до суду. Членам злочинної організації доведеться відповідати за ч. 3 ст. 255 (створення злочинної організації, участь та керівництво нею, вчинені службовою особою з використанням службового становища) та ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням, вчинене злочинною організацією) Кримінального кодексу України. Санкція ч. 3 ст. 255 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 13 років з конфіскацією майна, а ч. 3 ст. 368 — позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: