Наталя Тимчій

політик

Громадська діячка, львів'янка.


14.01.2020, 21:02

Вивернуті кишені львів'ян!

10 січня виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв ганебне рішення щодо підвищення вартості в електротранспорті. З 15 січня, за квиток куплений у водія трамваю або тролейбусу львів’янам доведеться викласти 7 гривень. Щоб трохи зекономити їм доведеться купувати квитки у кіосках, використовувати системи електронної оплати або купувати місячний абонемент. У мерії милостиво дозволили на деякий час встановити вартість проїзду у 6 гривень за квиток придбаний не у водія.

Втім, як показує досвід попереднього підвищення тарифів у транспорті, «святкові знижки» триватимуть у кращому випадку кілька місяців, щоб бодай трохи зменшити обурення містян.

У міській раді підвищення вартості проїзду сором’язливо називають «коригуваннням тарифу» старанно уникаючи слова «підвищення». Але це не змінює суті того що відбулося 10 січня. Міська влада вчергове запхала руки у кишені львів’янам, які уже й так зі своїх заплатили зі своїх податків за «розвиток» громадського транспорту у Львові. Адже мільйонні вливання у статутний фонд «Львівелектротрансу» з міського бюджету – це наші з вами кошти. Так само, як кредити на закупівлю нового транспорту. За все це платимо ми. Нам, і нашим дітям віддавати ці кредити.

А тепер ми заплатимо ще раз, за підвищеними тарифами, які невідомо звідки взялися. Адже міська влада вперто ігнорує вимоги запровадити облік пасажиропотоку. Через це ніхто не знає справжньої вартості проїзду. Епопея із запровадженням електронного квитка, який би забезпечив прозорість фінансових потоків у галузі громадського транспорту міста, триває уже багато років і далека від свого завершення, очевидно тому, що комусь у ратуші вигідна саме така ситуація, яка існує зараз.

Свого часу міський голова Андрій Садовий аргументував потребу посилення у Львові ролі саме комунального транспорту, мовляв це захистить нас від необґрунтованих вимог приватних перевізників. А під час громадських слухань ми почули, як саме комунальні перевізники, як б мали виконувати соціальну функцію і обслуговувати найбільш соціально незахищених львів’ян, вимагають підвищити тарифи. Варто згадати і про обіцянку міської влади не підвищувати тарифи до запровадження електронного квитка, зроблену ще у 2018 році.

Зараз можемо констатувати, що жодного покращення у роботі міського електротранспорту не відбудеться. Натомість купка людей в ЛКП «Львівелектротранс» та міській раді зможуть покращити свій власний добробут коштом всіх львів’ян. Не забуваймо, що цього рішення виконкому з нетерпінням очікували автоперевізники, щоб підвищити вартість проїзду у маршрутках. То ж незабаром ми платитимемо більше ще й за проїзд в автобусах. Це лише питання часу.

Ми будемо робити все, щоб довести львів’янам абсолютну безпідставність рішення про підвищення тарифів, яке має на меті не покращити якість послуг, а прикрити безгосподарність та некомпетентність міської влади.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: