• Головна
  • Новини
  • Виставка "АГРОПОРТ Захід Львів 2019" зібрала понад 60 агровиробників

21.03.2019, 14:15

Виставка "АГРОПОРТ Захід Львів 2019" зібрала понад 60 агровиробників

Сьогодні, 21 березня, у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького, стартувала масштабна агропромислова подія АГРОПОРТ Захід Львів 2019.

Про це пише Львівська ОДА.

Захід є ювілейним – десятим, триватиме впродовж двох дняв – 21-22 березня. Очікується до 4 тисячі відвідувачів. Учасникиу: представники  центральних та місцевих органів державної влади, місцевого самоврядування, українські та іноземні виробники матеріально-технічних ресурсів, науковці.

Зокрема, Форум зібрав понад 60 агровиробників з України та ЄС, переважно представників малого та середнього агробізнесу, і проходить у Львові на території місцевого аеропорту.

Локація обрана невипадково. Агросектор – вже кілька років поспіль є рушієм економічного зростання держави, забезпечуючи 40% валютної виручки і запровадження новітніх виробничих технологій.

До того ж Львівщина торік продемонструвала одні з найкращих показників розвитку місцевого АПК: «плюс» 6,1% зростання агровиробництва і зростання зарплат у секторі до 10,5 тис. грн. Обсяг капітальних інвестицій в агросферу області, передусім переробку, склав 2,5 млрд грн.

Мета Форуму - розвиток потенціалу дрібних та середніх виробників аграрного сектору економіки, створення передумов виробництва конкурентоспроможної продукції сільського господарства, розширення ринків збуту, налагодження міжнародних відносин.

Цьогоріч в межах Форуму відбудеться обговорення національного курсу по впровадженню Цілей сталого розвитку: розвитку сільського господарства та забезпечення збалансованого харчування всіх верств населення, сталого розвитку довкілля, якісної освіти, безпечності харчових продуктів.

У відкритті Форуму взяв участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він зазначив, що підтримка АПК – один з ключових пріоритетів Уряду України. Так, в 2017-2018 роках обсяг фінансової допомоги аграріям склав 9,2 млрд грн, а цього року складе майже 6 млрд грн. Гроші направлятимуть на найбільш затребувані напрямки: тваринництво, часткову компенсацію купівлі техніки українського виробництва. 

Форум відбувається за підтримки Всесвітньої продовольчої та сільськогосподарської організації ФАО ООН.

Організатор заходу ТзОВ Aviabrand LLC за підтримки Львівської облдержадміністрації.

Довідка.

АГРОПОРТ – щорічний масштабний захід з підтримки фермерства та сільськогосподарських виробників України і Східної Європи, що проходить на майданчиках міжнародних аеропортів.

Вперше захід  відбувся у 2014 в Харкові. З початку заснування захід проходить за підтримки та участі Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) і входить в календар ООН.

У 2016 року в межах  формату «Захід-Схід» проведено перший Форум «AGROPORT WEST LVIV». На Львівщині захід відбувається вчетверте.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: