• Головна
  • Новини
  • Випускник Харківської юракадемії і заступник Шокіна хоче очолити САП

11.02.2021, 15:38

Випускник Харківської юракадемії і заступник Шокіна хоче очолити САП

На посаду глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проходить конкурсний відбір.

Очолити САП хоче 47-річний Юрій Севрук. Декларацію кандидата на посаду він подав 10 лютого. Документ опублікований на сайті Національного агентства по боротьбі з корупцією, пише KHARKIV Today.

З 1992 по 1997 рік Юрій Севрук навчався в Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого. З кінця липня 2015 року він був першим заступником генерального прокурора Віктора Шокіна. Після звільнення останнього в квітні 2016 року Юрій Севрук став виконуючим обов'язки генерального прокурора. У середині травня 2016 року посада генерального прокурора зайняв Юрій Луценко. У червні 2016 року Юрія Севрука призначили проректором в Національну академію прокуратури. У вересні 2019 року новий генеральний прокурор Руслан Рябошапка звільнив Юрій Севрука з посади першого заступника.

У своїй декларації кандидата на посаду глави САП Юрій Севрук вказав, що він з сином і дочкою має право користуватися квартирою площею майже 105 квадратних метрів в Києві, нерухомість належить Київській обласній державній адміністрації. Його дружина має право користуватися будинком в Харкові площею 200 квадратних метрів.

У 2020 році Юрій Севрук отримав більше 200 тисяч гривень пенсії і 1790 гривень від Міжрегіональної академії управління персоналом, його дружина заробила більше 234 тисяч гривень. Навпіл з дружиною кандидат на посаду глави САП, в тому числі, зберігає майже 73 тисячі доларів, більше 13 тисяч євро, 173 тисяч гривень і більше 2 тисяч фунтів стерлінгів. Також у Севрук є золоті злитки, інвестиційні монети, золоті монети на суму 295 тисяч гривень. Чоловік та дружина мають окремі заощадження, які вони зберігають як готівкою, так і на банківських рахунках.

Нагадаємо, в кінці серпня минулого року звільнився глава САП Назар Холодницький. З 25 січня проходить конкурс на посади в САП, зокрема, на керівника. Документи від кандидатів приймають до 15 лютого.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: