• Головна
  • Новини
  • Відвертість чи гра у щирість: політологи розійшлися в оцінці спецмарафону Президента

11.10.2019, 13:55

Відвертість чи гра у щирість: політологи розійшлися в оцінці спецмарафону Президента

Президент України Володимир Зеленський 10-11 жовтня провів свою першу велику пресконференцію з журналістами на посаді глави держави. Зустріч була незвичайною за формою, рекордною – за тривалістю. Глава держави відповідав на запитання представників ЗМІ протягом 14 годин, чим побив світовий рекорд. Після завершення пресмарафону президент зазначив, що відповідав на питання «відверто та щиро» й зізнався, що втомився.

Своєю чергою, українські політологи розійшлися в оцінці спецмарафону, пише "Слово і діло".

Зокрема, політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко позитивно оцінив захід, але висловив критичні зауваження щодо тривалості марафону.

Експерт пояснив, що попередні формати пресконференцій, коли збираються кілька сотень журналістів і лише декілька можуть поставити питання - це архаїка. Він зазначив, що таким нестандартним форматом Зеленський показав, що він відрізняється від Порошенка та інших.

«Це зайвий раз продемонструвало те, що Зеленський – максималіст. Безумовно, добре, що вдалося поспілкуватися з усіма журналістами. Але пресконференції краще робити коротшими, щоб вони були більш продуктивними», – зауважив політолог.

На його думку, за підсумками марафону вдалося зруйнувати міф про те, що Зеленський боїться журналістів. Це можна назвати головним досягненням. «Здалося, що президенту сподобалося спілкуватися з журналістами. Це головний результат марафону», – поділився спостереженнями експерт.

На його погляд, розмова вийшла щирою та не постановною.

«Безумовно, не на всі питання Зеленський відповів прямо. Але потрібно розуміти, що є дуже складні та делікатні речі, на які й не можна відповісти прямо. Наприклад, ситуація з Трампом і США. Однак сама розмова була відвертою в цілому. Позиція президента щодо Донбасу та інших питаннь стала більш зрозумілою як по-людськи, так і політично», – прокоментував Фесенко.

Експерт зауважив, що в цьому спілкуванні з журналістами президент розкрився як політик. Надалі комунікація ОПУ і ЗМІ буде більш ефективною, припустив політолог. «Можливо, штучно створений бар'єр або якісь страхи стосовно журналістів мали місце, але в підсумку перепони подолані», – констатував Володимир Фесенко.

Політолог Кость Бондаренко більш критично оцінив захід і акцентував на тому, що президент не завжди був щирим.

«Зокрема, те, що вдалося відповісти на всі питання журналістів, можна назвати позитивом. Тепер Зеленський може працювати під гаслом «Почую кожного». Принаймні журналісти вже не будуть дорікати, що марафон був постановним і вибірковим у контексті питань», – поділився враженнями політолог.

Однак досягти змістовності не вдалося, зауважив Бондаренко.

Крім того, експерт звернув увагу, що не було належної модерації та багато питань повторювалося.

«Відвертих провалів не було. Але при всій грі у щирість він не завжди був відвертим. Однак боятися за рейтинги не варто. Підтримка стабільно висока», – резюмував Кость Бондаренко.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: