• Головна
  • Новини
  • Видатки на інфраструктуру, культуру й освіту в зміненому бюджеті збережено – Шмигаль

29.03.2020, 13:43

Видатки на інфраструктуру, культуру й освіту в зміненому бюджеті збережено – Шмигаль

Уряд закінчив попередню роботу над змінами до держбюджету, спрямованими на створення Стабілізаційного фонду для боротьби з коронавірусною хворобою та підтримки населення й бізнесу. Водночас видатки на інфраструктуру і розвиток, культуру й освіту збережені.

Про це у своєму Telegram повідомив 29 березня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Закінчили попередню роботу над змінами до держбюджету. Це був складний процес, але саме цього вимагають складні часи. Що маємо у підсумку. Незважаючи ні на що, видатки на інфраструктуру і розвиток, культуру й освіту — збережені", - зазначив він.

За словами Шмигаля, "видатки Стабілізаційного фонду, про який багато говорили останніми днями, будуть спрямовані на людей".

"А саме: додаткові виплати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо задіяні в боротьбі з коронавірусною хворобою; грошову допомогу пенсіонерам; виплати українцям, які через поширення хвороби та протиепідеміологічні заходи втратили роботу; надання фінансової допомоги вітчизняному бізнесу", - додав він.

"Про деталі буду інформувати після затвердження проєкту змін до бюджету Кабінетом міністрів", - зазначив прем’єр.

Нагадаємо, уряд ухвалив рішення про утворення Стабілізаційного фонду, який використовуватиметься для подолання наслідків кризи, спричиненої коронавірусом.

Розмір Стабілізаційного фонду, за різними даними, становитиме 124-200 млрд грн. Для його формування очікується значне зменшення ряду видатків у держбюджеті-2020, а також збільшення дефіциту бюджету.

Зокрема, за даними Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, Мінфін пропонуватиме урізати фінансування Держкіно (на 750 млн грн), Українського культурного фонду (500 млн грн), Інституту книги (150 млн грн), туризму (240 млн грн), а також витрат на програму "зшивання країни", реставраційні роботи із захисту історико-культурної спадщини, програм інформполітики – на суму понад 500 млн грн.

Повідомлялося також про можливість скорочення бюджетних видатків на деякі інфраструктурні проєкти. Так, власник і президент інвестиційної групи DCH Олександр Ярославський закликав Президента та уряд зберегти заплановане на 2020 рік бюджетне фінансування реконструкції Дніпровського аеропорту. За його даними, з бюджету "прибрали рядок про фінансування Дніпровського аеропорту".

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: