• Головна
  • Новини
  • «Від оптичної ілюзії — до цифрової реальності» - фотовиставка у Львові

17.08.2020, 17:52

«Від оптичної ілюзії — до цифрової реальності» - фотовиставка у Львові

Виставковий проєкт «Від оптичної ілюзії — до цифрової реальності», який презентують Львівський історичний музей та Львівський фотомузей Романа Метельського, є спробою ретроспективного показу розвитку львівської фотографії. Це спосіб розповісти про вир фотографічного життя у Львові.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Фотомитці застосовували різноманітні технології фотографування, різні матеріали для фотофіксації зображення і залишили цінний спадок у вигляді негативів, світлин, фотоальбомів, які зафіксовали міські краєвиди й інтер’єри, портрети мешканців, хроніку міського життя.

Цей спадок зберігся у фондах Львівського історичного музею. Автори виставки прагнули показати цей непересічний доробок якнайширше. Водночас, на виставці можна оглянути цікаві світлини й невідомих авторів, які стали свідками важливих історичних подій, що відбувалися у нашому краї. Завершують експозицію світлини фотомитців, які творили і творять з кінця ХХ ст. до наших днів. Їхні роботи після завершення виставки поповнять фонди ЛІМу. Всього для огляду представлено понад 250 фотографій та 7 фотоальбомів.

Суттєвою складовою виставки є світлини отця Андрія Дуди, присвячені воїнам АТО, у вестибюлі та на другому поверсі галереї Італійського подвір’я кам’яниці Корнякта. Представляючи їх, Музей віддає данину пам’яті цій чудовій людині і непересічному митцеві та вшановує у переддень Дня Незалежності України наших захисників від російської агресії. Світлини виставлені за сприяння 58-го Будинку офіцерів (начальник – Віктор Провозін).

Над виставковим проєктом «Від оптичної ілюзії до цифрової реальності» працювали: від Львівського історичного музею — Тетяна Петрів, Руслан Кошів, Світлана Олексенко, Христина Маліновська, Ольга Аржанова, Роман Геринович, Уляна Яворська, Юрій Рябий, Мар’ян Бабирецький; від Львівського фотомузею — Роман Метельський, Софія Легін, Ігор Сальніков, Вікторія Темна, Ігор Ткачик.
 

Відкриття: 18 серпня 2020 р. о 15:00 год.
За адресою: Львівський історичний музей, Кам’яниця Корнякта,
Італійське подвір’я (пл. Ринок, 6)

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: