• Головна
  • Новини
  • Від мерії Львова вимагають скасувати обмеження на безкоштовні поїздки для пільговиків

09.07.2024, 12:41

Від мерії Львова вимагають скасувати обмеження на безкоштовні поїздки для пільговиків

Від львівської влади вимагають скасувати встановлений ліміт на 60 безкоштовних поїздок на місяць у громадському транспорті для пенсіонерів за віком та людей з інвалідністю ІІІ групи, які користуються пільговими картками «ЛеоКарт».

Відповідну петицію 3 липня зареєстрував Андрій Волинець.

Нагадаємо, з 1 липня набуло чинності рішення виконкому Львівської міськради про встановлення обмеження на проїзд у громадському транспорті за карткою «Леокарт» пенсіонерам за віком та людям з інвалідністю ІІІ групи. Ці дві категорії пільговиків матимуть 60 безкоштовних поїздок на місяць. Поїздки понад цей ліміт змушені будуть оплачувати.

«Таке обмеження напряму суперечить Постанові Кабінету Міністрів України №354 від 17.05.1993р. і грубо порушує законні права пенсіонерів за віком, яким вказаною постановою гарантовано безоплатний проїзд без будь яких лімітів поїздок.
Тим більше такий ліміт є необґрунтованим, оскільки для того аби пересуватись по місту, пасажир -пенсіонер змушений здійснювати пересадки на різні види транспорту, оскільки маршрути не транспорту не завжди забезпечують безпересадкове добирання до потрібного місця. В умовах скрутного економічного становища пенсіонерів такі додаткове фінансове навантаження є неприпустимим та порушує їхні права», - зазначає автор петиції.

Він також наголошує, що рішення виконкому ЛМР прямо суперечать чинній постанові Кабміну.

«Органи місцевої влади не вправі приймати нормативні акти, які прямо суперечать Конституції України, законам України та актам Кабінету Міністрів України.
Адже Постанова КМУ є обов’язковою до виконання на всій території України і має вищу юридичну силу в порівнянні з актами органів місцевого самоврядування.
Таким чином спірне рішення від 28.06.2024р., яке прийняте виконкомом Львівської міської ради встановлює необґрунтовані та несправедливі обмеження для пенсіонерів за віком, які прямо суперечать чинній постанові КМУ, а тому - підлягає скасуванню.
З метою приведення рішень Львівської міської ради у відповідність з нормами чинного законодавства, слід відновити пільговий проїзд пенсіонерам за віком БЕЗ БУДЬ-ЯКИХ КІЛЬКІСНИХ ОБМЕЖЕНЬ чи лімітів поїздок впродовж одного місяця», – наголошує автор петиції.

Підтримати петицію можна ще упродовж 54 днів.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: