• Головна
  • Новини
  • Від України за "Оскар" боротиметься "Атлантида" Васяновича

24.09.2020, 15:36

Від України за "Оскар" боротиметься "Атлантида" Васяновича

Україну на 93-й премії "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії "Міжнародний повнометражний фільм" представлятиме кінострічка "Атлантида" режисера Валентина Васяновича.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення щодо обрання фільму-кандидата ухвалив Український Оскарівський комітет, про що повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Події 106-хвилинного фільму розгортаються у 2025 році, після майбутньої перемоги України у війні з Росією. Окупований Донбас повернений до складу країни, але його території визнані непридатними для проживання. Проте на тлі спустошення народжується нове кохання.

Усі ролі у фільмі зіграли непрофесійні актори. Виконавці — колишній розвідник, волонтер благодійного фонду "Повернись живим" Андрій Римарук, парамедик Людмила Білека і доброволець Василь Антоняк. Зйомки фільму проходили у Маріуполі та Києві.

Світова прем’єра "Атлантиди" відбулася на Венеційському кінофестивалі у секції "Горизонти". Там фільм здобув історичну для України перемогу.

Як зазначається у повідомленні, за останній рік стрічка отримала широкий міжнародний успіх — фільм показали на понад 50 фестивалях, де він отримав ще чотири гран-прі, картину придбав HBO Eastern Europe та дистриб’ютори трьох європейських країн. Окрім того, стрічка увійшла у довгий список Премії Європейської кіноакадемії.

Продюсерами фільму стали Валентин Васянович, Ія Мислицька ("Плем'я", "Присмерк") та Володимир Яценко ("Додому", "Дике поле"). Міжнародною промоцією займається бельгійська компанія Best Friend Forever. Виробництво фільму здійснила "Студія Гармата фільм". Кінопроєкт став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно і отримав державну фінансову підтримку.

У широкий український прокат стрічка вийде 5 листопада. Прокатник стрічки — кінокомпанія Arthouse Traffic.

Як повідомлялося, 93-я церемонія вручення премії "Оскар" за досягнення у галузі кінематографу за 2020 рік відбудеться 25 квітня 2021 року в Лос-Анджелесі.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: