• Головна
  • Новини
  • Оскарівський комітет України приймає заявки з 25 серпня

03.08.2021, 15:45

Оскарівський комітет України приймає заявки з 25 серпня

Оскарівський комітет України з 25 серпня розпочне приймати заявки від кінематографістів для участі національних фільмів у відборі для подальшого висування на "Оскар" .

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держкіно України у Фейсбуці.

"Оскарівський комітет України розпочинає приймання заявок для участі національних фільмів у відборі на висування фільму на премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії "Міжнародний повнометражний фільм" від України", - йдеться у повідомленні

Приймання заявок з 25 серпня по 8 вересня. У період з 25 серпня по 8 вересня Український Оскарівський Комітет проводитиме консультації для кінематографістів щодо подання фільмів для розгляду.

Фільм-номінант має відповідати таким параметрам: повнометражний ігровий, документальний або анімаційний фільм (не менше 40 хвилин), знятий поза межами США;

Домінантною мовою фільму не повинна бути англійська; фільм має бути випущено у комерційний прокат в період з 1 січня 2021 року і не пізніше 31 грудня 2021 року, що тривав щонайменше 7 днів поспіль.

Також зауважують, що фільми, які мали запланований кінотеатральний реліз, але спочатку стали доступні на авторитетних комерційних сервісах стримінгової дистрибуції чи відео на замовлення, можуть претендувати на розгляд у категорії «Міжнародний повнометражний фільм» 94-х Нагород Академії за умови надання Академії документації (оригінальний( документ) та переклад на англійську мову) про дати закриття кінотеатру/зали, встановлені урядом, попередньо запланований кінотеатральний реліз та угоди про стримінгову дистрибуцію чи відео на замовлення.

Як повідомлялося, Американська кіноакадемія перенесла дату проведення 94-ї церемонії вручення премії «Оскар» з 27 лютого на 27 березня 2022 року.

Водночас організатори не виключають, що і ця дата може бути перенесена. Причина цього не уточнюється.

Відповідно до графіка, опублікованого Академією, 21 грудня 2021 року буде оголошено список фільмів, що увійшли до шортлиста премії, а 8 лютого 2022 року буде оголошено номінантів на "Оскар" у всіх категоріях.

Організатори зазначили, що чинними залишаються зміни щодо вимог до учасників, які не взяли участь в минулому році через пандемію коронавірусу: до відбору допускаються фільми, які були показані онлайн.

Також повідомлялося, що цьогорічна церемонія "Оскара" була відкладена на два місяці через пандемію COVID-19 й відбувалася одночасно в двох локаціях: на центральному залізничному вокзалі Лос-Анджелеса та у знаменитому Dolby Theatre.

Найкращим фільмом 2020-го року було визнано «Землю кочівників» режисерки Хлої Чжао.

Звання найкращого актора здобув Ентоні Гопкінс (“Батько”), а найкращою актрисою стала Френсіс Мак-Дорманд (“Земля кочівників”).

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: