• Головна
  • Новини
  • Від Садового вимагають дати дозвіл на ексгумацію решток Кузнєцова

24.04.2019, 16:35

Від Садового вимагають дати дозвіл на ексгумацію решток Кузнєцова

Львівські активісти, оприлюднили заяву, в якій вимагають Львівську міську раду дати дозвіл на ексгумацію решток тіла радянського диверсанта Миколи Кузнєцова до міста Єкатеринбурга (Росія) для подальшого перепоховання його родичами, які вимагають цього з 1997 року.

Зокрема,  про це сьогодні, 24 квітня, у Львівському прес-клубі говорили представники Всеукраїнської Громадської організації "Поклик нації" та Благодійного фонду ім. Петра Болбочана.

«Це поховання протягом усіх років незалежності України служить каменем спотикання, а саме можливістю різних політичних провокацій, які вчиняє наш східний ворог – Російська Федерація», - зазначив очільник ВГО «Поклик Надії» Тарас Боднар.

За його словами, родичі неодноразово зверталися до українському уряду та до місцевої влади з проханням надати їм можливість на ексгумацію залишків та перевезти їх до Росії для поховання.

Варто зазначити, що 27 жовтня 2017 року Державна міжвідомча комісія у справах увічнення пам’яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій спільно з Інститутом національної пам’яті надали дозвіл на ексгумацію залишків. Відтак, Львівська міська рада  мала прийняти рішення на своєму рівні, однак, за словами активістів, вона відверто ігнорує це прохання родичів та дозвіл комісії.

Отож, після завершення прес-конференції присутні подалися до Львівської міської ради аби особисто зареєструвати відповідну заяву.

Текст заяви подаємо нижче:

Довідка.

Мико́ла Іва́нович Кузнецо́в  — радянський диверсант-розвідник, агент НКВС, партизан. Під час Другої світової війни виконував терористичні та провокаційні завдання радянського командування, які мали на меті викликати терор у відповідь з боку німецької окупаційної влади проти українського населення — вбивав керівників німецької адміністрації в Рівному — столиці Райхскомісаріату Україна, та Львові — адміністративному центрі Дистрикту «Галичина».

Похований у Львові на Личаківському цвинтарі на Пагорбі Слави.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: