• Головна
  • Новини
  • У Львові з Марсового поля перепоховають останки військових радянської армії

19.08.2022, 13:17

У Львові з Марсового поля перепоховають останки військових радянської армії

Останки військовослужбовців радянської армії перепоховають з Марсового поля, що на вулиці Мечнікова. Таке рішення ухвалив виконавчий комітет Львівської міської ради.

Натомість на цьому місці облаштують Меморіальний комплекс Героїв України, в пам’ять про українських військових, які віддали своє життя за Незалежність України.

"Марсове поле є пам’яткою історії від 1972 року і потребує докладного дослідження. Офіційно вважається, що тут поховані військові, які загинули під час Другої світової війни. Проте, більша їх частина загинула в період з 1944 до 1950 року під час каральних операцій НКВС проти українців на Галичині. Архітектурне вирішення меморіалу – це чергування смуг чорного та червоного граніту, що мало б символізувати "георгієвську" стрічку. Очевидно, що такі символи не можуть існувати зараз. Ми готуємо архітектурний конкурсу на новий проєкт Меморіалу, який охопить всю територію військового цвинтаря", – розповіла керівниця міського управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Зараз тривають консультації з архітекторами щодо технічного завдання для конкурсу на кращий проєкт Меморіального комплексу Героїв України.

"Ми говоримо про зміну цілої території Марсового поля. У напрацьованій попередній концепції Меморіалу ми передбачаємо військові поховання Героїв України, парк-сквер пам'яті та меморіальну площу. Це має бути місце тиші та роздумів", – пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Також потрібно отримати ще відповідні дозволи від державних органів влади та визначити місце перепоховання останків радянських військовослужбовців.

  • ,
  • ,
  • ,
  • За темою

    Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: