• Головна
  • Новини
  • Ветерани МВС влаштували протест під стінами Кабміну з вимогою не скасовувати надбавку до пенсій

09.06.2021, 18:11

Ветерани МВС влаштували протест під стінами Кабміну з вимогою не скасовувати надбавку до пенсій

Військові пенсіонери та колишні співробітники МВС організували акцію протесту з вимогою не скасовувати надбавку до пенсій.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного

Учать в акції протесту взяли близько 200 осіб. Організатором акції виступила Асоціація ветеранів МВС України. Головною вимогою акції стало повернення надбавок до пенсії колишніх співробітників МВС за "особливі умови праці", які мають бути скасовані з 30 червня 2021 року.

Як повідомив організатор акції Григорій Кабанчеко, через невиплату надбавок пенсій "ветеранам МВС" з 2016 року, держава заборгувала 550 тисяч пенсіонерів від 28 до 60 мільярдів гривень.

"Сума різниться в залежності від методики підрахунку. Це дані, які нам надав Мінфін та Кабінет міністрів", – пояснив Кабанченко.

Серед вимог протестувальників:

  • внесення змін до постанови Кабміну від 30 серпня 2017 року №704, приведення її до первинної редакції та поширення на поліцейських;
  • остаточне скасування постанови Кабміну від 21 лютого 2018 року №103;
  • визначення порядку відшкодування завданих збитків постановою №103 пенсіонерам МВС;
  • перерахунку раніше призначених пенсій у порядку, встановленому постановою Кабміну від 13 лютого 2008 року №45 в редакції станом на 1 січня 2016 року.

"Зараз нам міністерство дає перерахунки пенсій, але пенсійний фонд каже, що вони не дійсні. Знову необхідно захищати свої права через суди. А це справа довга, на роки. Ми маємо всі шанси не дожити", – розповів Суспільному Петро Пилипенко, учасник акції, колишній заступник начальника дільничих інспекторів у м.Васильків.

  • Кабмін разом з Міністерством соціальної політики повністю напрацювали стратегію запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні у 2021 році.
  • Уряд схвалив постанову про підвищення тарифів на виплату і доставлення пенсій та грошових допомог населенню у готівковій формі з 1,3% з 1,15% для міст від суми виплати з 1 квітня.
  • З першого квітня 2021 року пенсійний вік для жінок зріс до 60 років за наявності необхідного страхового стажу. Таким чином, вік і правила виходу на пенсію у чоловіків і жінок стали однаковими.
  • Міністерство соціальної політики та Мінцифри планують спростити отримання соціальних виплат та перевести їх в онлайн. Нині вони працюють над проєктом положення про єдину інформаційну систему соціальної сфери.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: