• Головна
  • Новини
  • Верховна Рада створила спецкомісію з питань воєнних злочинів росіян

01.07.2022, 16:48

Верховна Рада створила спецкомісію з питань воєнних злочинів росіян

Нова комісія складається з 15 народних депутатів

Верховна Рада створила Тимчасову спеціальну комісію з питань міжнародного права, яка опікуватиметься вдосконаленням законодавства у зв’язку з воєнними злочинами Росії. За постанову «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України» проголосували 277 депутатів на засіданні в п’ятницю, 1 липня, повідомив «Укрінформ».

Комісію очолив народний депутат Олександр Бакумов (фракція «Слуга народу»). Окрім нього в комісії працюватимуть ще 14 депутатів, зокрема від фракціі ВО "Батьківщина" Михайло Цимбалюк.

Серед завдань комісії – розробка законопроекктів з імплементації принципів і норм міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права, які регулюють поведінку сторін конфлікту та встановлюють відповідальність за вчинення міжнародних злочинів, підготовка висновків і пропозицій щодо проектів загальнодержавних програм з питань дотримання та реалізації норм міжнародного права, а також рекомендації щодо надання згоди на обов'язковість чи денонсацію міжнародних договорів України у цих галузях права.

ТСК має взаємодіяти з Кабінетом міністрів та уповноваженим ВР з прав людини щодо дотримання та захисту прав і свобод людини і громадянина у районі воєнних дій та на тимчасово окупованих територіях (цивільне населення, поранені та хворі, військовополонені тощо).

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: