• Головна
  • Новини
  • Вбивство Окуєвої: суд залишив під вартою підозрюваного Редькіна

10.05.2020, 10:55

Вбивство Окуєвої: суд залишив під вартою підозрюваного Редькіна

Суд на два місяці залишив під вартою підозрюваного у вбивстві доброволиці Аміни Окуєвої Ігоря Редькіна.

Про це hromadske повідомив слідчий у справі та адвокат підозрюваного Юрій Реус.

Сторона обвинувачення просила залишити в силі запобіжний захід, наголошуючи на ризиках втечі, тиску на інших фігурантів та свідків, знищення або спотворення речових доказів, а також наголошувала на тому, що слідство не встановило усіх можливо причетних людей до скоєння вбивства, зокрема — ще двох, чиї ДНК виявили на зброї. 

Адвокати просили обрати більш м’який запобіжний захід Редькіну, наголошуючи на тому, що нові докази причетності їхнього підзахисного до злочину відсутні, а експертизу щодо ДНК на зброї вони вважають сумнівною.

Також адвокати зазначили, що сам Ігор Редькін називає підозру безпідставною та підтримує в судових засіданнях своїх захисників. Вислухавши усі сторони суд залишив Редькіна під вартою. Захист планує оскаржити це рішення.

Нагадаємо, 12 січня правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві Аміни Окуєвої Ігоря Редькіна. Він уродженець міста Каспійськ республіки Дагестан (Росія). Тривалий час проживав в Україні, мав бізнес в компанії ІТ-технологій. 14 січня 2020 року суд взяв його під варту на два місяці без можливості внесення застави.

За даними слідства, Редькін входив до злочинної групи, яка займалася замовними вбивствами. У вересні 2019 року поліція затримала його та ще шістьох членів групи за підозрою у двох вбивствах: у вересні 2016 року в селищі Крушинка Васильківського району Київщини вбили директора компанії «Caparol Україна» Павла Зможного, у 2019 році — керівника відділу реклами КП «Київський метрополітен» Павла Миленького.

Саме вбивство останнього, за інформацією правоохоронців, допомогло слідству вийти на угруповання Редькіна та перевірити його на причетність до інших нерозкритих злочинів. 

30 жовтня 2017 року автомобіль, у якому перебувала Аміна Окуєва з чоловіком Адамом Осмаєвим, розстріляли біля селища Глеваха Київської області. Аміна загинула. На третій рік розслідувань правоохоронці затримали першого підозрюваного у вбивстві — уродженця Дагестану Ігоря Редькіна.

За даними слідства, його ДНК збіглися з тими, що виявили на зброї, з якої скоїли вбивство. Також слідчі встановили, що Редькін незаконно отримав громадянство України. СБУ викрила і затримала генерала-майора СБУ Валерія Шайтанова, який, за даними слідства працював на РФ і готував вбивство Адама Осмаєва. 

Аміна Окуєва народилася в Одесі, деякий час жила в Москві та в Чечні. Після другої чеченської війни переїхала в Україну. Служила в лавах батальйону поліції «Київ-2». Одночасно була прессекретаркою «Міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва». Окуєва також співпрацювала з кримськотатарським каналом ATR, де готувала авторську програму «Герої Кавказу», перший епізод, якої показали одразу після її смерті.

Її чоловік Адам Осмаєв був керівником батальйону імені Джохара Дудаєва. У Росії його звинувачують у замаху на президента Володимира Путіна.

Фото - Громадське

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: