• Головна
  • Новини
  • Василь Шкляр розповів, як знімали фільм за його романом “Чорний ворон”

11.11.2019, 17:55

Василь Шкляр розповів, як знімали фільм за його романом “Чорний ворон”

Прем’єра повнометражної історичної драми “Чорний ворон” за мотивами однойменного роману Василя Шкляра відбудеться 5 грудня 2019 року.

Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

“Фільм “Чорний ворон” вийде на екрани кінотеатрів вже 5 грудня. У стрічці глядачі почують голос автора – письменник озвучить історичні коментарі та стане для глядача закадровим поводирем у минуле”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, Шкляр не лише взяв участь у роботі над сценарієм фільму, а й прожив усі етапи знімального процесу разом із акторами – регулярно приїздив на майданчик, переглядав щойно відзнятий матеріал разом з режисером Тарасом Ткаченком. Фінальний варіант картини йому сподобався.

“Автор ніколи не може бути сповна задоволений екранізацією, бо екранне втілення не варто ототожнювати з літературним твором. Та я від самого початку знав цю істину, тому не дивився упереджено. Але я задоволений: сподобались вдало підібрані актори та їх гра. І я впевнений, що картина не залишить байдужим жодного глядача”, - сказав письменник.

Історичну драму “Чорний ворон” створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно компанією “ТЕТ-Продакшн” на замовлення телеканалу “1+1”. Фільм відтворює одну з найдраматичніших сторінок української історії — боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках.

Головну роль у картині виконує молодий український актор Тарас Цимбалюк. Інші ролі зіграли Павло Москаль, Андрій Мостренко, Ксенія Данилова, Даниїл Мірешкін, Зоряна Марченко, Наталя Сумська. Одним з головних героїв фільму є також ворон на ім’я Фрейд, на рахунку якого - вже шість повнометражних картин.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: