• Головна
  • Новини
  • Вартість комунпослуг, погані дороги, наркоманія та алкоголізм - найбільші проблеми Івано-Франківська

21.08.2020, 11:08

Вартість комунпослуг, погані дороги, наркоманія та алкоголізм - найбільші проблеми Івано-Франківська

Результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 1-9 серпня 2020 року серед мешканців Івано-Франківської міської ОТГ, продемонстрували, що респонденти краще оцінюють місцевий стан справ, аніж загальну ситуацію в країні.

Так, лише 14% вважають, що країна рухається у правильному напрямку, 67% – протилежної думки. Натомість 73% мешканців громади вважають, що справи у їхніх населених пунктах йдуть правильно, 18% – протилежної думки.

Вартість комунальних послуг (35%), поганий стан доріг міста (31%), наркоманія та алкоголізм (25%) та завантаженість вулиць міста транспортом (25%) – місцеві проблеми, які найчастіше турбують мешканців громади. Хаотична забудова багатоповерхівками є проблемою для 21% опитаних. Відсутність роботи, наявність безпритульних тварин на вулицях, низький фаховий рівень медиків, корупція у місцевій владі, стан житлових будинків та прибудинкових територій – для 16-19%, засміченість міста – для 14%.

Мешканці громади не задоволені діяльністю центральної влади. 64% опитаних негативно оцінюють роботу Президента Зеленського, 23% – позитивно. Діяльністю Прем’єр-міністра Д.Шмигаля не задоволені – 57%, задоволені – 15%, не змогли оцінити – 29%. Роботою Верховної Ради не задоволені – 81%, задоволені – лише 8%.

90% позитивно оцінюють діяльність мера Івано-Франківська Р.Марцінківа, лише 5% – негативно. 61% задоволені роботою міськради, 16% – не задоволені, 24% – не змогли оцінити.

Серед основних сфер громада найбільше задоволена роботою громадського транспорту (71%). Комунальними службами задоволені 47%, не задоволені – 41%, освітніми закладами задоволені 43%, не задоволені – 23%, не змогли оцінити – 33%. Роботою поліції задоволені 38%, не задоволені – 35%, не змогли оцінити – 27%. Медичними закладами задоволені 34%, не задоволені – 48%, не змогли оцінити – 18%. У динаміці з кінця 2019 року погіршилися оцінки щодо роботи міської ради, громадського транспорту, освітніх та медичних закладів.

Довідка.

Аудиторія: мешканці Івано-Франківської ОТГ від 18 років і старші від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком та статтю. Вибіркова сукупність: 1000 респондентів. Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 3,1%.  Терміни проведення дослідження: 1-9 серпня 2020 р.

Фото - itinery.com.ua

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: