• Головна
  • Новини
  • ВООЗ схвалила однодозну вакцину від Johnson & Johnson для екстреного застосування

13.03.2021, 12:59

ВООЗ схвалила однодозну вакцину від Johnson & Johnson для екстреного застосування

Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила вакцину проти коронавірусу від компанії Johnson & Johnson для екстреного застосування. До цього у ВООЗ вже дозволили використання препаратів від Pfizer / BioNTech та Oxford/AstraZeneca (включно із вакциною CoviShield, яку застосовують в Україні).

Про це йдеться на сайті ВООЗ, передає Громадське.

Так, Організація дозволила використовувати вакцину від Johnson & Johnson на основі рішення Європейського агентства з лікарських засобів, яке схвалило цей препарат напередодні.

Схвалення ВООЗ означає, що Організація підтвердила дієвість і безпечність застосування вакцини. Це рішення, серед іншого, також означає, що країни-члени організації можуть затвердити використання вакцини від Johnson & Johnson в екстреному порядку значно швидше, бо основна робота з перевірки даних уже була здійснена.

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус з нагоди схвалення цього препарату наголосив, що «кожен новий, безпечний і ефективний інструмент проти COVID-19 — це ще один крок до контрою над пандемією».

«Але надії, які дають ці інструменти, не виправдаються, якщо вони не стануть доступними для всіх людей у ​​всіх країнах», — додав посадовець.

Що відомо про вакцину від Johnson & Johnson?

Її уже схвалили у США та Європейському Союзі. Для вакцинації однієї людини потрібна лише одна доза цього препарату. Ще одна з переваг цієї вакцини — можливість зберігати у звичайному холодильнику.

Результати клінічних випробувань у ​​США, Південній Африці та країнах Латинської Америки показали, що ця вакцина ефективна у протидії коронавірусу для людей віком від 18 років. У цьому дослідженні взяли участь понад 44 тисячі людей: половина з них отримала одноразову дозу вакцини, а інша половина — плацебо. Люди не знали, вводили їм вакцину чи плацебо.

Дослідження показало, що кількість симптоматичних випадків інфікування знизилася вже через 2 тижні. Так, симптоми були у 116 пацієнтів, яким ввели вакцину, а також у 348 пацієнтів, які отримали плацебо. Це означає, що препарат має ефективність у 67%.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: