• Головна
  • Новини
  • ВІдійшов у засвіти один із найталановитіших львівських боксерів - Юрій Тхоровський

29.07.2021, 20:41

ВІдійшов у засвіти один із найталановитіших львівських боксерів - Юрій Тхоровський

25 липня на 72-му році життя помер видатний львівський боксер Юрій Тхоровський, якого автор книги «Історія львівського боксу» В'ячеслав Слончинський вважає найталановитішим львівським боксером в історії (разом із Андрієм Котельником).

Про це повідомило відділення НОК України у Львівській області.

Юрій Тхоровський – дворазовий чемпіон СРСР (1975, 1976), чемпіон Спартакіади народів СРСР (1975), чемпіон Європи серед залізничників (1972), майстер спорту СРСР міжнародного класу. Міжнародну кар’єру львівського боксера зламала радянська система, яка в середині 70-х років минулого століття зробила його «невиїзним». Через це він пропустив чемпіонати Європи 1975 року та Олімпійські ігри 1976 року, хоча був значно сильніший за свого прямого конкурента Валерія Лімасова з РРФСР. Вони зустрічалися тричі і щоразу сильнішим ставав львів’янин. Але через «політику» закордон випускали тільки Лімасова, де він став дворазовим чемпіоном Європи (1975, 1977), а 1976 року представляв Радянський Союз на Олімпійських іграх в Монреалі.

За стилем ведення бою Юрій Тхоровський був типовим «контровиком»: любив, щоб атакували його, а сам працював другим номером. Розповідають, що він володів дивовижною здатністю передбачати дії своїх суперників. Навіть проти тих, хто володів потужними ударами і сповідував силовий натиск, Тхорівський діяв сміливо і холоднокровно: тонко відчував небезпечні для себе ситуації, своєчасно парирував їх надійним захистом і точними контрударами набирав очки.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: