• Головна
  • Новини
  • ВАКС засудив до 11 років позбавлення волі екссуддю з Дніпропетровська за $15 тис хабара

27.03.2023, 20:51

ВАКС засудив до 11 років позбавлення волі екссуддю з Дніпропетровська за $15 тис хабара

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) на засіданні в понеділок призначив колишньому судді Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду судді строком на три роки і з конфіскацією всього належного йому майна.

Як повідомляють у телеграм-каналі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, екссуддю визнано винним у проханні надати йому $30 тис. і фактичному одержанні $15 тис. неправомірної вигоди за ухвалення судового рішення у кримінальному провадженні, що перебувало в нього на розгляді. Його дії класифіковано за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України в редакції 2015 року (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

До моменту набрання вироком законної сили суд застосував до колишнього судді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На виконання вироку його було взято під варту в залі суду. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: