• Головна
  • Новини
  • В українки виявили гарячку денге після подорожі на Балі

11.04.2019, 18:38

В українки виявили гарячку денге після подорожі на Балі

У жительки Київської області виявили гарячку денге після поїздки на індонезійський острів Балі, загалом з початку року зареєстровано два випадки.

Про це УНН повідомляє з посиланням на дані звіту Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України.

"За результатами лабораторних досліджень у мешканки Київської області, яка захворіла 20 березня 2019 року, діагностовано гарячку денге. Хвора з 21 лютого 2019-го до 21 березня 2019-го перебувала в Індонезії (острів Балі). Під час подорожі проживала в готелях, харчувалася в ресторанах та кафе. Під час відпочинку зауважувала укуси комарів", - вказали у ЦГЗ МОЗ.

Як вказано, хвороба розпочалася з підвищення температури до 38,5°С, появи головного болю, неодноразової блювоти. Жінка звернулася по медичну допомогу в Боярську центральну районну лікарню 23 березня 2019 року, того ж дня хвору перевели до інфекційного відділення №2 Олександрівської клінічної лікарні.

"2 квітня 2019 року, після отримання результатів лабораторних досліджень, діагноз змінено на "гарячку денге", - зазначили у ЦГЗ МОЗ.

У Центрі МОЗ відзначили, що специфічного лікування хвороби не існує. В Україні нема умов для поширення гарячки денге, реєструють поодинокі завізні випадки у людей, які подорожували до країн Південно-Східної Азії (Таїланд, Мадагаскар, Балі та ін.).

"У 2019 році зареєстровано два випадки, підтверджені вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я", - додали у ЦГЗ.

На сьогодні не існує зареєстрованих вакцин від гарячки денге. Щоб запобігти зараженню, ВООЗ пропонує контролювати популяцію комарів і захищати людей від укусів цих комах.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: