• Головна
  • Новини
  • В поліції Хмельницького почнуть проєкт «Custody records» - фіксація усіх дій із затриманими

14.08.2021, 14:12

В поліції Хмельницького почнуть проєкт «Custody records» - фіксація усіх дій із затриманими

У Хмельницькому начальник Управління дотримання прав людини Національної поліції України Руслан Горяченко провів робочу нараду з керівництвом ГУНП щодо запровадження в області проєкту «Custody records».

Про це повідомив Сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Інноваційний проєкт, який віднедавна почали запроваджувати в українській поліції, спрямований на забезпечення дотримання прав затриманих осіб та максимальну фіксацію всіх дій, пов’язаних з перебуванням людини в підрозділі поліції.

В ході реалізації проєкту передбачено обладнання спеціальних кімнат для роботи з громадянами та встановлення системи відеомоніторингу, яка запобігатиме порушенню прав людини в процесі виконання поліцейськими своїх функціональних обов’язків. 

Перевага системи «Custody records» у тому, що вона дозволяє здійснювати автоматизовану фіксацію дій, що відбуваються із затриманими особами, починаючи з моменту фактичного затримання і аж до переведення в слідчий ізолятор або ж звільнення з-під варти. Вся ця інформація формуватиметься  в електронне досьє. Такий моніторинг захистить затриманих від неправомірних дій поліцейських, а також убезпечить самих правоохоронців від безпідставних звинувачень.  

«Система фіксує затримання, конвоювання, перебування особи у відділку поліції, в ізоляторі тимчасового тримання, візит адвоката, період часу, який людина проводить у відділку чи ІТТ. Також передбачає проведення визначеного інтерв'ювання як затриманої особи, так і самого поліцейського, який здійснив затримання. Вона накопичує, зберігає, узагальнює зазначену інформацію та при необхідності  здійснює необхідний структурований аналіз», - розповідає Руслан Горяченко.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: