• Головна
  • Новини
  • В останній місяць 2019 року у боях на Донбасі загинули дев'ять військових

01.01.2020, 19:23

В останній місяць 2019 року у боях на Донбасі загинули дев'ять військових

Також 19 захисників України отримали поранення.

У грудні 2019 року під час бойових дій на Донбасі загинули дев'ятеро українських військових, 19 отримали поранення. Про це свідчать дані штабу операції Об'єднаних сил, а також інші відкриті джерела, які зібрав Тиждень.ua.

Денис Волочаєв і Дмитро Каплунов

Двоє співробітників Центру спеціальних операцій “Альфа” Служби безпеки України Денис Олександрович Волочаєв та Дмитро Віталійович Каплунов загинули у зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі 1 грудня.

За даними штабу ООС, того дня диверсійно-розвідувальна група збройних формувань Російської Федерації спробувала зайти в тил позицій Об'єднаних сил. Задля перекриття шляхів висування та можливого відходу ворожих диверсантів командиром підрозділу, що виконує завдання на Донеччині, було застосовано черговий резерв. Під час виконання цього бойового завдання Денис і Дмитро підірвалися невідомих вибухових пристроях і померли на місці.

При цьому низка ЗМІ повідомляють, що спецгрупа складалася з кількох осіб і діяла в районі села Староласпа. Волочаєв начебто ще був живий після вибуху, і побратими спробували його евакуювати, однак по дорозі він помер. Тіло Каплунова залишилося в сірій зоні. Окупанти повернули його лише за тиждень після трагічної події.

Денис Волочаєв народився 23 грудня 1981 року. Дмитро Каплунов – 04 грудня 1980-го.

Загиблі посмертно отримали звання Героїв України.


Дмитро Темний

Життя військовослужбовця 72 Окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців, молодшого сержанта Дмитра Вікторовича Темного обірвалося 7 грудня унаслідок ворожого обстрілу.

Дмитро народився 7 лютого 1991 року у селі Малий Бузуків на Черкащині, жив у селі Хацьки тієї самої області.

У героя залишилися дружина та дочка.


Андрій Войтович, Сергій Сирота і Віктор Пруський

Бійці 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого молодший сержант Андрій Володимирович Войтович, старший солдат Сергій Миколайович Сирота та молодший сержант Віктор Пруський загинули 9 грудня внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої.

Як повідомили у Волинській облдержадміністрації, трагічна подія сталася близько 22:00, коли воїни переміщалися у межах взводного опорного пункту.

Андрій Войтович народився 1990 року у селі Квітневе Рожищенського району та Сирота Сергій Миколайович року 1997 народження до призову був зареєстрований в с. Щурин Рожищенського району.

Про Віктора Пруського відомо, що він народився 1970 року в Рівненській області.


Сергій Михальчук

21-річний боєць Національної гвардії України Сергій Михальчук загинув 14 грудня у результаті ворожого артилерійського обстрілу.

Як повідомили в Бригаді швидкого реагування Національної гвардії України, Сергій прийняв на себе основну кількість уламків, прикривши своїм тілом побратима. За проявлений героїзм його пообіцяли представити до високої державної нагороди.

За даними “Новинарні“, Сергій був з Харкова, військове звання – сержант, позивний “Міха”.

У нього залишилися батьки.


Василь Лісіцин

Старший солдат 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу Василь Анатолійович Лісіцин загинув 17 грудня - близько 19.00 його смертельно поранив ворожий снайпер.

Василь народився 1 січня 1991 року у Кропивницькому. Виріс у прийомній родині.

Був призваний на службу у квітні 2018-го, згодом підписав контракт. У 28 ОМБр у зону ООС обіймав  посаду механіка-водія

Відомо, що Василь народився 1991 року.


Герман Соловйов

Солдат 93-ї бригади Холодний Яр Герман Соловйов загинув 22 грудня в результаті ворожого обстрілу. Життя героя обірвалося прямо на позиції під час перестрілки із проросійськими найманцями.

Герман служив механіком-водієм. Народився 1994 року у Кам’янському, жив у Дніпрі. У Збройні Сили прийшов у вересні 2018-го.

У нього залишилися мама та батько.


Нагадаємо, у листопаді на Донбасі загинули семеро військових, 34 отримали поранення і бойові травмування.

Як повідомлялося, раніше у Генштабі ЗСУ повідомили, що станом 17 грудня у бойових діях на сході України від початку 2019 року загинули 97 військовослужбовців, 499 отримали поранення. Небойові втрати становлять 77 осіб.

Найбільше українські бійці гинуть від снайперського вогню, обстрілів з мінометів та гранатометів, а також від підривів на мінах.

Крім того, за даними Генштабу, у 2018 році на Донбасі бойові втрати української армії склали 110 військових, а у 2017 році - 198 бійців.

У Генштабі також уточнили втрати за всю війну на Донбасі. Так, від початку бойових дій у 2014 році на Сході втрати армії становлять: безповоротні втрати - 2 608 осіб, інші загиблі (померлі) - 1 087 осіб, санітарні втрати (поранені) - 9 805 осіб, ушкоджені - 2 251 особа.

При цьому у Генштабі уточнили, що ці дані не враховують загиблих на Донбасі бійців підрозділів МВС та Нацгвардії, СБУ, а також добровольчих підрозділів.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: