• Головна
  • Новини
  • В обласній інфекційній лікарні врятували життя хворого на ботулізм

02.07.2019, 19:31

В обласній інфекційній лікарні врятували життя хворого на ботулізм

Медикам Львівської обласної інфекційної лікарні вдалось врятувати життя хворого на ботулізм, який потрапив у лікарню 8 червня. З того часу людина перебувала 23 дні на керованому диханні, яке забезпечував апарат штучної вентиляції легень.

Про це повідомив у ФБ заступник директора з медичної частини Львівської обласної інфекційної лікарні Ігор Берник: "Завдячуючи зусиллям медиків та новій сучасній медичній апаратурі вже врятовано перше життя.

Як відомо із засобів масової інформації, 8 червня у відділення інтенсивної терапії обласної інфекційної лікарні госпіталізований хворий з діагнозом: Ботулізм.

Вказаний пацієнт перебував на керованому диханні апаратом штучної вентиляції легень 23 дні, починаючи з дня поступлення.
01.07.2019 року спільними зусиллями медиків і рідних хворому вдалось відновити самостійне дихання.
Увесь цей період часу процес дихання пацієнту забезпечував придбаний лікарнею новий сучасний апарат штучної вентиляції легень HAMILTON C-1. Особливостями даного апарату, що вирізняє його з поміж інших, є:

наявність інтелектуального режиму проведення адаптивної підтримуючої штучної вентиляції легень із створенням оптимальної синхронізації «пацієнт-апарат ШВЛ», тобто цілодобове «прилаштування» параметрів апарату ШВЛ до індивідуальних параметрів дихання хворого з моменту інтубації і аж до екстубаціі. Це забезпечує захист легень, безпеку процедури і дозволяє медперсоналу рідше втручатися в роботу апарату;

компактність, невелика вага, простота і зручність в користуванні, що завдяки високопродуктивній турбіні абсолютно незалежний від стисненого повітря, а вбудований акумулятор великої ємності дозволяє здійснювати вентиляцію легень у пацієнтів під час транспортування в межах медичного закладу, коли немає доступу до зовнішніх джерел живлення, та величезний перелік інших не менш важливих функцій, що забезпечує якісне та конкурентне надання медичної допомоги європейського рівня.

Впевнені, що завдяки професіоналізму медичних працівників обласної інфекційної лікарні та самовідданості професії, за допомогою постійного оновлення матеріально-технічної бази установи, буде врятоване ще не одне саме безцінне і найдорожче, що є в людини і що вона довіряє лікарю, попадаючи до лікарні – надію на одужання, а подекуди і саме життя, а якість та рівень надання медичної допомоги нашими пацієнтами та їх рідними оцінюватиметься як не нижчий, ніж в інших країнах Європи та світу.

До речі, вартість лікування одного хворого з ботулізмом на сьогоднішній день становить близько 200 тис. грн., з яких значна частина це вартість ботулінічного антитоксину канадського виробництва, закупленого МОЗ України за державний кошт".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: