• Головна
  • Новини
  • В Ужгороді продовжують реконструювати флагшток – ще майже два мільйони

06.12.2021, 16:22

В Ужгороді продовжують реконструювати флагшток – ще майже два мільйони

Управління капітального будівництва Ужгородської міської ради уклало угоду на додаткові роботи з реконструкції фундаменту під влаштування флагштоку з приватним підприємцем Михайлом Форгачі за 1,8 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші.Львів".

Це вже друга угода з підприємцем на ці роботи. Першу уклали ще у травні поточного року, коли готувались до святкування 30-річчя Дня Незалежності. Тоді з Михайлом Форгачі підписали договір на реконструкцію за 5,1 млн грн.

Техзавданням було передбачено встановлення 30-метрового флагштоку з верхньою системою повороту, підйомним механізмом, кріпленням, блоком управління, кабелем, фундаментною закладною. Також планувалось встановити стели, освітлення, замостити територію.

Все це і було зроблено. За інформацією журналістів «Суспільне. Закарпаття», сам флагшток встановили 12 серпня, а реконструкцію площі завершили до 23 серпня.

Щоправда, вже у липні управління погодило з підприємцем перерозподіл фінансування – у 2021 році він виконає роботи на суму 3,6 млн грн, а у 2022 році – на 1,5 млн грн. В кінці серпня все ж вирішило оплати всю суму угоди. А вже в середині листопада знову передумало і уклали угоду про зменшення закупівлі з урахуванням витрат підрядника. На той час підприємець вже реконструював флагшток на суму 3,9 млн грн. Ці кошти, за даними Prozorro, йому виплатили.

Тепер, згідно з тендерною документацією, під час виконання робіт були виявлені «значна кількість та обсяг додаткових робіт, без яких технологічно неможливо виконувати подальші роботи». А через це виникла нагальна необхідність у коригуванні робочого проєкту.

Нагадаємо, до 30-ти річчя Незалежності в багатьох містах було встановлено нові флагштоки. Найдорожчим на Західній Україні виявився львівський. Тут будівництво флагштоку з національною символікою та благоустрій частини території Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на вул. Героїв Майдану, 32 коштувало 13,7 млн грн.

Про підрядника

Михайло Форгачі, приватний підприємець з Іршавського району, який вже понад 20 років працює виключно в Закарпатській області, з початку 2021 року отримав тут державних підрядів на 15,3 млн грн.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: